От няколко дни здравето на арестантите в Бургаския затвор е

...
От няколко дни здравето на арестантите в Бургаския затвор е
Коментари Харесай

Гладна стачка в Бургаския затвор

От няколко дни здравето на арестантите в Бургаския затвор е в заплаха, те отхвърлят да се хранят и връщат предоставената им от страната (данъкоплатците) храна. Причината за това е скоровъведената дисциплинарна мярка от шефа на мястото за изтърпяване на наказване Бранимир Мангъров - да ги държи на мрачно, разкрива уеб сайтът " Либерта ".

В прорез със закона и презумпцията за непорочност, лицата, които изтърпяват правосъдната мярка " задържане под стража " и не са с влезнали в действие неоправдателни присъди, се третират като наказаните лица.. От 22.00 часа до 06.00 в отделението на арестантите електроподаването се прекратява. Дали е поради спестовност, или заради самозабравянето на началникът на Бургаския затвор, е без безусловно никакво значение, когато се засягат права.

Никъде в закона не е написано, че арестантите (лицата без влезнали в действие неоправдателна присъда, а някои от тях най-вероятно и изцяло невинни) и наказаните лица би трябвало да изтърпяват еднообразно непоколебим изправителен режим, което включва и оставяне им без светлина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР