От няколко дни правителството в оставка заговори за туристическия сезон.

...
От няколко дни правителството в оставка заговори за туристическия сезон.
Коментари Харесай

Костадинов: Защо България създава пречки? Това ли е начина да се „подпомогне“ туризма?

" От няколко дни държавното управление в оставка заприказва за туристическия сезон. Докато в прилежаща Гърция да вземем за пример, всичко към този момент е квалифицирано и ясно, то в България занапред стартира да се прецизира.
Противно на упованията на заетите в туризма, България да бъде показана на туристите като безвредна дестинация, държавното управление в оставка през вчерашния ден още веднъж реши да удължи епидемиологичната конюнктура.
 Гърция: Туризмът започва на 15 май Гърция: Туризмът започва на 15 май
Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис показа през днешния ден трите точки от проекта на държавното управление за последователно излизане от карантината. Те...
Така, с изключение на неяснотите кой ще се погрижи за туристите, в случай че се разболеят от Коронавирус 19, къде ще обитават по време на боледуването си и ще им коства ли нещо и вероятно какъв брой престоят и лекуването, те към този момент знаят, че тук има епидемиологична конюнктура, което трансформира страната ни в по-опасно място от прилежаща Гърция, да вземем за пример.
Показните срещи с туристическия отрасъл са следващата ПР акция на държавното управление в оставка, която би трябвало да покаже, че се работи за туризма. Въпреки изнасяната в медиите информация, че всичко ще е наред по време на туристическия сезон, настройките на сектора са друга и там терзанието е голямо. То е подбудено от неяснотите и от чувството, че се работи, с цел да бъде тотално смачкан туристическия отрасъл с решения, взети небрежно и както споделя народа - на изпроводяк ", пишат в послание до медиите от партия Възраждане.
" Да не приказваме, че думата туризъм въобще не се срещаше в оповестената работна версия на " Плана за възобновяване ". Отсъстваха планове в Туризма като обиден отрасъл. Парите, които би трябвало да получи България по „ Плана за възобновяване “ са предопределени за възобновяване на най-тежко засегнатите браншове. Това значи ли, че страната даже не разпознава туризма като обиден отрасъл и се постанова намесата на професионални организации, с цел да бъде поправен този пропуск на държавното управление?
„ България има потребност от подобаваща реклама като туристическа дестинация. Тя, с изключение на като безвредно място за туристите, би трябвало да показва опциите за културен, етнографски, селски, планински, морски, винен туризъм и други Необходимо е развиване на туристическите обекти и облагородяване на средата към тях, с което ще се усъвършенства и достъпа.
 Ще посрещнем ли летния сезон с празни курорти? Ще посрещнем ли летния сезон с празни курорти?
Летният сезон ще бъде публично открит на 1 май, само че северните морски курорти ще останат празни. За Великден край Варна по последни данн...
Много от хората в дребните обитаеми места могат да се препитават с доходи от туризъм, само че от години не се прави нищо, с цел да бъдат развивани като туристически дестинации. Родината ни има капацитет на туристическа дестинация, който не е развиван пълноценно. Днес провокациите пред туризма в България са огромни, освен тъй като не се работи съответно, а тъй като също като в опазването на здравето и образованието, виждаме по-ясно проблемите, които не са решавани през годините.
Закъснелите договаряния и “решения на коляно ” няма да доведат до положителни резултати в бранша, в който знаем, че заетостта е една от най-високите. Едно от ясните нещо в тази обстановка е, че хората в туристическия отрасъл могат да се имунизират. Част от тях може и да нямат предпочитание да употребяват ваксина за Коронавирус 19, за която както знаем имунизирания подписва осведомено единодушие, с което самичък носи отговорност. Това ли прави държавното управление за туризма? Поставя работещите в бранша пред избор - ваксина или безработица? Ние от Възраждане настояваме за цялостно унищожаване на всевъзможни ограничавания за прекосяването на границата на България и за цялостна нормализация на живота.
В началото на годината, при визитата на Възраждане в Министерството на здравеопазването ни уведомиха, че няма народен орган, който да проучва обстановката и да се занимава с епидемията от Коронавирус 19, а всичко се свежда до наднационално равнище. Тогава за какво България основава спънки и усложнява достъпа до страната ни? Преди дни пътувах до Македония, в която влязох и излязох без условие да показва здравен документ.
За да влезеш в България през днешния ден се изисква негативен PCR, в случай че нямаш подобен - имаш 24 часа да си го платиш самичък и да го предоставиш в РЗИ. В противоположен случай си под карантина. Скоро ще има още няколко метода за влизане на туристи в страната, които на фона на прилежащи страни, които отварят границите си и позволяват туристите без ограничавания, слага българския туризъм в неизгодна позиция. Защо България основава спънки? Това ли е метода да се „ подкрепи “ туризма? Оставям отговора на вас. ", добави още доктор Костадинов.
 Туризмът: Любен Дилов за министър е насмешка Туризмът: Любен Дилов за министър е насмешка
Туристическият отрасъл безусловно се изгаври с предлагането на обединението ГЕРБ/СДС, която предложи за министър на туризма Любен Дилов, пиш...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР