От няколко дни Общинският щаб в София обсъжда вариант, при

...
От няколко дни Общинският щаб в София обсъжда вариант, при
Коментари Харесай

Чобанов с важен коментар за отварянето на парковете в София ВИДЕО

От няколко дни Общинският щаб в София разисква вид, при който родителите с децата ще могат да се разхождат в огромните паркове на София. Броени дни остават да оповестим това като опция. Това съобщи за Нова тв заместник-кметът по образованието доцент доктор Тодор Чобанов.

„ Нека имаме конкретика и ясни правила и тогава ще е доста по-добре следено да се разхождат родителите с децата в огромните паркове”, разяснява Чобанов.

Той даде и детайлности за кандидатстването за първи клас. Кампанията към този момент стартира. Тази година тя е единствено онлайн, а за облекчение на родителите отпадат редица документи, които до момента са им били желани.

„ Нека родителите влязат в уеб страницата на Столична община. Кампанията за кандидатстване в първи клас стартира, има типова бланка, готова за попълване, заявление, което родителят попълня. Има лист с всички общински учебни заведения с имейли, на които родителят изпраща заявката, до 2-3 дни получава отговор с номера на полученото заявление, след което от 1 юни стартират класиранията”, изясни Чобанов.

„ Другата оригиналност е, че премахнахме редица документи, които ще ревизираме по длъжностен път. Това е най-много обвързвано с адреса, само че и със фамилното състояние, удостоверенията за децата. Няма да заплащат такси за тези документи”, съобщи Чобанов.

Той изясни, че записването ще става на идващ стадий, след приключването на ограниченията. „ Правим всичко допустимо да протече гладко”, добави зам.-кметът.

Около 12 000 деца се чака да бъдат записани в общинските учебни заведения, изясни още Тодор Чобанов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР