От няколко дни община Симитли може да се похвали с

...
От няколко дни община Симитли може да се похвали с
Коментари Харесай

Тест драйв! Кметът на Симитли Ап. Апостолов подкара чисто нов електромобил

От няколко дни община Симитли може да се похвали с два чисто нови електрическия автомобил, които към този момент са регистрирани и паркирани на общинският паркинг. Возилата са с марка PEUGEOT e-PARTNER, с мощ 136 конски сили и товаримост до 1000 кг.

След решение за кандидатстване по схемата, взето от Общински съвет – Симитли, подаденото планово предложение от Община Симитли пред НДЕФ, бе утвърдено от Управителния съвет на Фонда на съвещание на 28 октомври 2021 година.

Проектът на Община Симитли е утвърден за финансиране по Схемата за поощряване потреблението на електрически транспортни средства по Инвестиционната стратегия за климата на Националния Доверителен Екофонд.

Днес персонално кметът на община Симитли Апостол Апостолов, тества новите електрически автомобили, които ще са в изгода за активността на Общинско звено „ Заведения за обществени услуги “ и по - тъкмо за работата и активността на „ Домашен обществен патронаж “.

Чрез закупуването на електрическите автомобили, Община Симитли спомага за усъвършенстване работата на Домашния обществен патронаж, ще се усъвършенства подвижността на представяните услуги в домашна среда. Новите возила ще оказват помощ и за понижаване на общите излъчвания на парникови газове и замърсяването на въздуха в града, както и за понижаване на разноски.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР