От няколко дни насам Байерн (Мюнхен) е без шеф на

...
От няколко дни насам Байерн (Мюнхен) е без шеф на
Коментари Харесай

Какво стана с доктора на Байерн?

От няколко дни насам Байерн (Мюнхен) е без началник на медицинския си щаб, откакто досегашният подобен доктор Фолкер Браун напусна клуба. Според Bild “напуснал” не е точната дума, тъй като в реалност той е бил уволнен от спортния шеф Хасан Салихамиджич.

Медикът изкара 9 години в гранда от Мюнхен - в началото като доктор на юношите и запасите, а от 2015 година и на представителния отбор. Той размени гуруто Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт, който се скара с Джосеп Гуардиола по отношение на методиката на възобновяване на контузените играчи.

Д-р Браун е упрекван, че не се е справил професионално със отговорностите си при контузиите на Мануел Нойер, Дейвид Алаба и Жером Боатенг. Вратарят счупи крайник напролет, а по-късно травмата му се повтори тази есен. Нойер обаче отхвърли за виновност на експерта.

Manuel Neuer has rubbished claims by German tabloid Bild that Dr. Volker Braun was responsible for his injury woes this year saying that the former Bayern team doctor is " absolutely not to blame. pic.twitter.com/2TiQXVlMyn
— KYAMA™ (@Elijahkyama) November 8, 2017

При другите двама - отново съгласно Bild - той бил сложил диагноза, съгласно която те нямало повече да играят през 2017 година Ръководството обаче пренасочило бранителите към обзор при Мюлер-Волфарт, чието мнение било, че това са доста по-леки травми. И това се оказало точната диагноза, тъй като и двамата се завърнаха доста скоро след въпросните си прегледи.

Иначе президентът Ули Хьонес към този момент е провел среща с Мюлер-Волфарт и неговият екип, което е причина да се чака завръщането на експерта. Докторът е на 75 години, като 38 от тях минаха на работа в Байерн.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР