От няколко дни на Летище София се намира един от

...
От няколко дни на Летище София се намира един от
Коментари Харесай

Какво прави украински товарен самолет няколко дни на Летище София?

От няколко дни на Летище София се намира един от най-големите товарни самолети в света - АН-124

Машината е руско произвеждане на украинската компания „ Антонов “. Това е държавна компания за превоз на свръхтежки товари или военна техника, съобщи

Самолетът е с внушителни размери - отстъпва само на най-големия товарен аероплан в света - АН-225 Мрия, който бе опустошен при боевете край Киев.

Украинския АН-124 каца у нас в неделя. А този вторник преди обед, машината продължаваше да стои на перона на столичното летище. Товарният аероплан идва от полския град Жешов, покрай украинската граница.

Анализът на основния редактор на интернационалния уебсайт за проверяваща публицистика „ Белингкет “ Христо Грозев демонстрира, че в последно време самолетът постоянно пътува по направлението Полша - България.

„ Не можем да знаем тъкмо какво прави, само че анализът демонстрира, че от 21 април насам, той е направил най-малко шест полета. Логичното пояснение е удостоверение на тези информации, които постъпват от разнообразни източници, че България въпреки всичко зад кулисите от най-малко седмица-две прави доставки на оръжие “, споделя Грозев.

По думите му дейностите на държавното управление ни могат да имат единствено вътрешнополитическо пояснение.

„ Външнополитически е неуместно в тази ситуация. Няма метод руснаците да не знаят, че България дава оръжие по този заобиколен метод. Това лъкатушене не води до намаляване на връзките ни с Русия. От тях няма това по какъв начин да се скрие “, счита Грозев.

Каква е задачата на пътуването на украинския АН-124 до София и какъв товар е превозвал или ще транспортира от нашата страна, на този стадий не получаваме формален отговор от държавното управление.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР