От няколко дни на Летище София се намира един от

...
От няколко дни на Летище София се намира един от
Коментари Харесай

Украински товарен самолет у нас: Какво прави АН-124 няколко дни на Летище София?


От няколко дни на Летище София се намира един от най-големите товарни самолети в света - АН-124.

Машината е руско произвеждане на украинската компания „ Антонов “. Това е държавна компания за превоз на свръхтежки товари или военна техника.
Снимка: btvnovinite.bg

Самолетът е с внушителни размери - отстъпва само на най-големия товарен аероплан в света - АН-225 Мрия, който бе опустошен при боевете край Киев.

Украинския АН-124 каца у нас в неделя. А този вторник преди обед, машината продължаваше да стои на перона на столичното летище. Товарният аероплан идва от полския град Жешов, покрай украинската граница.
Снимка: btvnovinite.bg

Анализът на основния редактор на интернационалния уебсайт за проверяваща публицистика „ Белингкет “ Христо Грозев демонстрира, че в последно време самолетът постоянно пътува по направлението Полша-България.

„ Не можем да знаем тъкмо какво прави, само че анализът демонстрира, че от 21 април насам, той е направил най-малко шест полета. Логичното пояснение е удостоверение на тези информации, които постъпват от разнообразни източници, че България въпреки всичко зад кулисите от най-малко седмица-две прави доставки на оръжие: “, споделя Грозев.

По думите му дейностите на държавното управление ни могат да имат единствено вътрешнополитическо пояснение.
Снимка: btvnovinite.bg

„ Външнополитически е неуместно в тази ситуация. Няма метод руснаците да не знаят, че България дава оръжие по този заобиколен метод. Това лъкатушене не води до намаляване на връзките ни с Русия. От тях няма това по какъв начин да се скрие “, счита Грозев.

Каква е задачата на пътуването на украинския АН-124 до София и какъв товар е превозвал или ще транспортира от нашата страна, на този стадий не получаваме формален отговор от държавното управление.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР