От някогашните тълпи фенове, които всяка вечер гледаха Вечерното шоу

...
От някогашните тълпи фенове, които всяка вечер гледаха Вечерното шоу
Коментари Харесай

Кабеларката на Слави губи 5.5 млн. лева

От тогавашните тълпи почитатели, които всяка вечер гледаха „ Вечерното шоу на Слави “ не е останало съвсем нищо към днешна дата, а задълженията на кабеларката му „ 7/8 ТВ “, са колосални. Запознати издават, че малкия екран на Дългия е пред банкрут.

 

При старта през 2019 година, Трифонов и екипът му се хвалеха, че аудиторията им е близо 1 милион фенове. Е, в този момент би трябвало да подвигат ваучър, в случай че всеки месец се намерят и 10 000 обезверени запалянковци, подготвени да платят таксата от 78 стотинки, с цел да се дивят на изтърканите скечове и размисли на сценаристите. Едва ли е изненада, че при околните до нула рейтинги, компании, подготвени да дадат пари за реклама, също липсват. Същевременно разноските за прехрана на малкия екран – заплати, наеми на студия, ток, поддръжка на техниката, си вървят регулярно. Така единственият метод на кабеларката, която е и главен агитационен канал на партия „ ИТН “ е Дългия да налива пари от  джоба си.

 

Последната дотация за издръжката на кабеларката е от съвсем 5.5 млн. лв.. Операцията по избавяне на „ 7/8 ТВ “ е задвижена предишния месец от компания „ Седем осми “, контролираща сдружението притежател на малкия екран. От протокола за извършеното на 12 април заседание излиза наяве, че Слави Трифонов е взел решение за понижаване на фирмения капитал с 5 468 206 лв..

 

В документа е посочена и повода – покриване на насъбраните загуби. След врътката капиталът на компания „ Седем осми ” от над 9 става едвам 3,6 милиона лв..

 

По-просто казано, Трифонов няма по какъв начин още дълго да поддържа банкрутиралата медия. Надеждата на Дългия е малкия екран да помогне за влизане в Народното събрание на партията му „ ИТН ”, а по-късно при присъединяване в бъдещата коалиция към ГЕРБ финансовите проблеми да се решат. Дали проектът за избавяне на банкрутиралата на процедура „ 7/8 ТВ ” ще се осъществя, следва да разберем на 9 юни. За момента множеството социолози не дават огромни шансове на Има Такъв Народ да прескочи 4-процентната преграда.

 

Според чиновници в малкия екран, в случай че партията на Слави изпадне зад борда, което е разумно поради държанието на депутатите й, то кабеларката е обречена. Дългия няколко пъти намеквал, че джобът му не е дълбок. За петте си години битие „ 7/8 ТВ ” в никакъв случай не е била на облага. Още през 2020 година загубата е 1 милион лв., а на идната година се удвоява. И това са единствено формалните числа. Запознати настояват, че каналът инкасира доста по-големи загуби, само че те са скрити с разнообразни финансови врътки. Целта вероятно е да си прикрият следите на паричните потоци, които се изливат, с цел да финансират малкия екран и партията на Слави. За това и огромна част от заплащанията към „ Ку-ку бенд ” и останалите водещи на излъчвания и механически експерти минават през други компании. В загадка се държи и кой тъкмо заплаща скъпия наем на студиата и техниката, от където излъчва малкия екран. Само за тях съгласно осведомени отиват близо 1 милион годишно. В опит да обезпечи някой лев, през идващите години Слави даже предлага депутатски места на рекламодателите си, доколкото ги има. Така през 2022 година никому незнайния Никола Кръстев се озова на избираемо място в партийните листи, а татко му Христо, който е един от водещите производители на майонеза, пусна клипове в малкия екран. Срещу налетите хиляди левове, синчето съумя да запише в биографията си, че два месеца е бил народен представител.

 

Друг огромен рекламодател е аленият необут Камен Пенков, чиято охранителна компания наля стотици хиляди левове, до момента в който Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия подкрепяха кабинета на Кирил Петков. След като четворната коалиция се разпадна по виновност на Слави, рекламите внезапно секнаха. Предстои и да забележим дали след изборите на 9 юни в кабеларката няма да се появят реклами на нови компании. Разбира се първо Има Такъв Народ въпреки всичко би трябвало да вкара депутати в парламента…

Автор: Уикенд

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР