От нулева заболеваемост до преди седмица днес случаите на ковид-19

...
От нулева заболеваемост до преди седмица днес случаите на ковид-19
Коментари Харесай

230 хиляди нови случая на Ковид-19 в Северна Корея

От нулева заболеваемост до преди седмица през днешния ден случаите на ковид-19 в Северна Корея надвишават 1 700 000

Здравната рецесия в Северна Корея продължава да се задълбочава. Властите в страната оповестяват, че през последните 24 часа са записали 230 хиляди нови случая на хора с висока температура. Наред с новозаразените пораства и броят на умрелите, като съгласно последните данни до този миг над 60 души са изгубили борбата с инфекцията.

От нулева заболеваемост до преди седмица през днешния ден случаите на ковид-19 в Северна Корея надвишават 1 700 000, съгласно данните на спешния център за предварителна защита на страната.

От тях малко над един милион са оздравели, а близо 690 хиляди не престават да се лекуват.

В опит да овладее разпространяването на инфекцията водачът на страната Ким Чен Ун активизира армията и сложи под обсада всички градове и области в страната.

Повече от 3000 военни медици вземат участие в веригата за разпределението на медикаменти за най-нуждаещите се, откакто Ким Чен Ун към този момент подреди на аптеките в страната да работя непрекъснато.

На последното заседание на Политбюро във вторник Ким хвърли виновността за протичащото в страната върху „ непозитивното отношение, небрежността и бездействието на висшите държавни чиновници ", като прикани държавното управление си и хората да обединят напъните си, с цел да слагат под надзор пандемията.

Северна корейският водач даде обещание още да отпусне част от персоналните ресурси с медикаменти, като изрази убеденост, че страната ще успее да се оправи с пандемията.

Здравни специалисти обаче се притесняват, че Северна Корея е изправена пред тежка здравната рецесия, акцентирайки отживялата и изостанала здравна система на, нулевата имунизация на популацията, неналичието на лекарства за лекуването от Ковид-19, както и проби за следенето на заболеваемостта.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР