От НСИ все още не са решили дали в следващото

...
От НСИ все още не са решили дали в следващото
Коментари Харесай

Тъжни Новини За Майка България! Нацията И Постепенно Умира

От Национален статистически институт към момента не са решили дали в идващото броене на популацията да има въпрос за етническа принадлежност и майчин език. Ако бъде решено, тези питания ще влязат във въпросника през 2021 година, подсигурява ръководителят на ведомството Сергей Цветарски.

" Дали въпросите, които са свързани с етническата принадлежност, са нещо, което може да заплаши някого, било в персонален проект, било в някакъв колективен партиен и така нататък проект - това са неща, които ние желаеме да обсъдим с всички, с цел да може да разбираем значимостта и полезността на тази информация, която ще се събере ", означи Цветарски.

Обсъждат се три вероятни времеви интервала за преброяването през 2021 година, като желанието на националната статистика е да няма съвпадане с изборите, изясни заместник-председателят на института Диана Янчева. Предложението е за три дати.

" Едната е януари-февруари 2021-а, втората е май 2021-а и третата е ноември-декември 2021-а ".

Преброяването на популацията се прави на всеки 10 години, като до октомври тази година ще бъде импортиран законопроект. Чрез него би трябвало да бъдат решени редица противоречиви въпроси - в това число и каква методология на събиране на данните да се употребява.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР