От новорегистрираните 109 случая на коронавирус в област Благоевград около

...
От новорегистрираните 109 случая на коронавирус в област Благоевград около
Коментари Харесай

На 90% е запълнен капацитетът на болниците в Блаогевградско

От новорегистрираните 109 случая на ковид в област Благоевград към 6% са приети в болница в лечебни заведения. Капацитетът на е напълнен над 90 %, като от тях свободни кревати за банкет няма. Това сподели регионалният шеф на Бисер Михайлов пред БНР.
В сега са настанени 42-ма пациенти, които се лекуват от ковид, сподели шефът на лечебното заведение доктор Огнян Митев: " При нас в общи линии са запълнени леглата. Имаме може би по две кревати в двете отделения. Процесът е динамичен, само че темпът на новозаразените с проблеми е по-голям. Много тежки не, само че има - пневмонии, дихателна непълнота, само че интубирани мисля, че не ".
 В Александровска болница няма свободни кревати В Александровска болница няма свободни кревати
“В Александровска болница няма свободни кревати за инфектирани с ковид. Като едно от най-големите лечебни заведения на територия...
Във връзка с издадената нова заповед на министъра на опазването на здравето за прекратяване на банкет или на планови интервенции в лечебните заведения в областите, където има висок брой на инфектирани, доктор Огнян Митев сподели, че този въпрос ще бъде дискутиран в благоевградската болница в понеделник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР