От нови избори след 2 месеца ще спечелят антисистемните партии,

...
От нови избори след 2 месеца ще спечелят антисистемните партии,
Коментари Харесай

Политолог: Не са необходими 121 гласа за избор на редовно правителство

От нови избори след 2 месеца ще завоюват антисистемните партии, добави доцент Милен Любенов
„ Единственият вероятен вид за сформиране на държавно управление, е сред двете враждуващи обединения (ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ). Има и други разновидности, като се изключи „ Възраждане ”. ГЕРБ има всички учредения да търси поддръжка на останалите партии. Има и вид за сформиране на държавно управление на малцинството. Има сгъстяване на тона на двете водещи обединения ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ”. Това съобщи политологът Милен Любенов в предаването „ Офанзива ” на NOVA NEWS. Той допуска, че диалозите с ГЕРБ са били опипване на почвата за гласоподавателите на ПП-ДБ.

Не са нужни 121 гласа за избор на постоянно държавно управление. Това може да стане и с гласовете на половината от присъстващите в пленарна зала, изясни политологът.

Според него задачата на ГЕРБ е явна. „ Те ще продължат да упорстват за общо ръководство с Политическа партия и Демократична България, тъй като това значи реабилитация за ГЕРБ и за нейния водач. Това е първата част от тактиката им ”, счита политологът.

Според него и Политическа партия и Демократична България биха изгубили еднаквост, в случай че забележим доближаване с позицията на ГЕРБ-СДС. „ Една такава коалиция, без значение под каква форма ще се случи, би довела до сериозен отлив на гласоподаватели от ПП-ДБ на идните локални избори ”.

„ До локалните избори това обединяване (ПП-ДБ) ще бъде консолидирано и на вота през есента ще се яви един на тях ”, сподели Любенов.

„ Не виждам каква е разликата сред първия и втория мандат. След като Политическа партия и Демократична България са декларирали, че няма да поддържат държавно управление на ГЕРБ… Експертно държавно управление би било опрощение на Политическа партия и Демократична България пред техните гласоподаватели ”, изясни политологът Милен Любенов и добави, че в случай че има постоянен кабинет, по-лесно ще се работи по бюджета.

Той посочи, че откакто ГЕРБ за трети път печелят избори и не могат да сформират държавно управление, на управлението на партията ще стане ясно, че той, Борисов, е препъни-камъка за сформиране на постоянен кабинет.

От нови избори след 2 месеца ще завоюват антисистемните партии, добави Любенов и разясни, че не изключва електорална ерозия за Политическа партия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР