От Нова година КАТ ще спира от движение автомобили, които

...
От Нова година КАТ ще спира от движение автомобили, които
Коментари Харесай

За по-чист въздух: От Нова година КАТ спира коли, които замърсяват

От Нова година КАТ ще стопира от придвижване коли, които не дават отговор на екостандартите и замърсяват въздуха в София.Това ще стане допустимо със седемте газоанализатора, които Столичната община купи, написа "24 часа ".
"Те към този момент се инсталират и КАТ ще стартира да ги употребява в първите дни на 2018 година С част от тях ще се ревизират колите, които чакат за регистрация. Тези, които не дават отговор на екоизискванията, няма да се записват. Останалите газоанализатори ще се употребяват при инспекции на КАТ по улиците ", изясни кметицата на София Йорданка Фандъкова.Още по тематиката "Въздушен геноцид ": На второ място сме по смъртни случаи поради въздуха20 дек 2017 11:0096Столичани на митинг против мръсния въздух20 дек 2017 08:1659Гуми, кабели и облекла в печките тровят въздуха на столичани19 дек 2017 08:1569
Така, като се изключи че коли, които мърсят въздуха, няма да се записват, от придвижване ще се стопират и такива, които към този момент са в придвижване. При наднормено замърсяване служителите на реда ще сформират и акт на водача. Такива коли ще могат да се движат още веднъж след нова инспекция от КАТ, в случай че потвърдят, че съблюдават еконормите.
Фандъкова упорства и за по-засилен надзор над пунктовете за механически прегледи.
Екоминистерството създава нови условия за въглищата и дървата за отопление. Общината работи над пилотен план за замяна на отоплителните системи на 30 семейства с екопечки на пелети.
През 2018 година СОС ще прегледа и ограниченията, които общината ще ползва при рисково замърсяване на въздуха. Сред тях са безвъзмезден градски превоз, ограничаване на придвижването и двойно по-скъпа синя зона. Вероятно обаче концепцията за по-скъпо паркиране в центъра ще отпадне.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР