От НФСБ на вицепремиера Валери Симеонов се обявиха против едноличния

...
От НФСБ на вицепремиера Валери Симеонов се обявиха против едноличния
Коментари Харесай

Симеонов скочи срещу едноличното управление на Борисов, ликвидирал държавността

От НФСБ на вицепремиера Валери Симеонов се оповестиха срещу едноличния жанр на ръководство на премиера Бойко Борисов във връзка с фрагментите, който не е координиран с коалиционите сътрудници и който бил в несъгласие с т. 6 от Коалиционното съглашение .

" Трескавата промяна на управителни фрагменти ликвидира държавността и нанася тежък удар върху опцията за осъществяване на съдружната стратегия. Нелогичната промяна на министри, заместник-министри и държавни чиновници основава професионален недостиг и бойкотира осъществяването на програмата ", акцентират от НФСБ по отношение на оставките на вътрешния, районния и транспортния министър по-рано тази седмица.

 Нанков, Московски и Радев подадоха оставки Обновена
Нанков, Московски и Радев подадоха оставки

Като акт на морална и политическа отговорност

Според Симеонов и хората му промяната на министри, без каквото и да било съображение, постоянно даже без обикновена човешка логичност , основава възприятие на неустановеност измежду останалите министри , защото въпросните уволнения не били вследствие на несправяне с работата, а от инцидентни произшествия, маргинални режисирани митинги или недоказани обвинявания.

" Как можем да чакаме, че построени с десетилетия професионални експерти ще извършват съзнателно служебните си отговорности, когато са сложени под всекидневен боязън да бъдат уволнени, без съображение и без причина, унизени пред обществото и принудени да показват въпросните уволнения като свои персонални решения за оставка ", се акцентира в позицията на НФСБ.

За партията на Симеонов нито един от тримата министри - Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски, няма директна виновност за злополуката в Своге, отговорен съгласно тях е единствено водачът.

 Партията на Симеонов взема решение дали да остане в ръководството
Партията на Симеонов взема решение дали да остане в ръководството

След оставките на Нанков, Московски и Радев

" Каква е " политическата " виновност на поелите " политическа " отговорност министри, откакто уволнението им не е осъществено с политическо решение на обединението ", питат от партията на Валери Симеонов и акцентират, че " на кой естествен човек не му е ясно, че с въпросните уволнения министър-председателят цели бързо погасяване на публичното неодобрение и запазване на персоналния си рейтинг .

Принудителните оставки на министрите Нанков, Радев и Московски са последния неприличен случай от поредицата оставки под външен напън , а не по причина несправяне със служебните отговорности, акцентират от НФСБ и напомнят уволненията на ген. Николай Петров като здравен министър, на Димитър Главчев като ръководител на Народното събрание, неприетите оставки на Делян Добрев, Теменужка Петкова и Бисер Петков и други кадрови решения на Борисов.

 Вътрешна македонска революционна организация желае Коалиционен съвет след оставките
Вътрешна македонска революционна организация желае Коалиционен съвет след оставките

Сидеров счита, че Валери Симеонов демонстрира " непотребна раздразнителност "

" Ние от НФСБ още един път подчертаваме, че тежките промени би трябвало да бъдат извършени и отговорността за това би трябвало да бъде неизбежно понесена. Искаме да напомним на съдружните ни сътрудници, че девизът на партията ни, признат и за лозунг на обединението, е БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО, а не РЕЙТИНГЪТ НАД ВСИЧКО ! ", предизвестяват съдружните сътрудници на премиера и показват, че НФСБ ще гласоподава срещу оставките на Нанков, Радев и Московски.

От НФСБ на следващия ден ще дадат конференция, на която се чака да разгласят дали остават или не в ръководството.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР