От него зависи успехът на старта и на финала на

...
От него зависи успехът на старта и на финала на
Коментари Харесай

6 ползи от избора на точен логистичен партньор

От него зависи триумфът на старта и на финала на бизнеса, а с развиването на онлайн търговията все по-често ще бъде и „ лицето “ на компанията ви. Ето за какво е значимо да се доверим на подобаващия

1. Време

Времето е най-ценният ни актив. Именно таймингът е решаващият фактор за триумф в бизнеса. Отличният логистичен сътрудник изпреварва времето, с цел да влезе в периодите без значение от изключителните условия. А това може да е сериозно за вашия бизнес – от навременната доставка на запаси до спазването на уговорките към крайния клиент.

2. Оптимизирани разноски

Говорим не просто за цени на транспортни и логистични услуги, а за сложна оценка. Партньор със сериозен потенциал може да ви предложи по-добри условия, както и да разтовари бизнеса ви от тежестта на закрепени и непредвидени разноски за склад, автопарк, личен състав, поддръжка. Освобождавате незабавно и оперативни средства.

3. Ефективност

Мантрата ни по време на рецесия. Аутсорсването на складовите услуги е измежду положителните образци. Вече одобрена в международен мащаб, наклонността навлиза и в България. В Transpress отчитаме 30% растеж в този сегмент вследствие на решението на наши клиенти да се откажат от личните си хранилища. В неразбираеми времена и при нужда от понижаване на разноските просто плащате единствено за това, което ползвате.

4. Гъвкавост

Освен еластичност в използването на складовия потенциал с умел снабдител със сериозен запас, интернационална мрежа и цялостна гама от услуги доста по-лесно се преодоляват и провокациите, свързани с спирания по веригата за доставки, излизане на нови пазари, преориентиране към онлайн търговия.

5. Грижа за клиентите

От работата на транспортно-логистичния ви сътрудник зависи и задържането на клиентите ви. Когато една забавена доставка стопира цяло произвеждане, объркана или развалена пратка излага на риск цялостен бизнес, подарък за дете идва след Коледа, се нарушава доверието. Това ще става все по-важно с очак­ваното удвояване на онлайн търговията.

6. Доверие

За мен това е основният KPI. През 2020 година имаме 16% растеж на клиентите, само че не по-малко значимо е, че има компании, с които работим от 27 години. За да ни се доверяват, първо би трябвало да изпълняваме уговорките си. Въпреки предизвикателните времена тази година означаваме връх в качеството – 98,5% от пратките идват в точния момент. Но доверието има и други компоненти– да си почтен, да пазиш неутралитет и конфиденциална информация, да не злоупотребяваш, в случай че си в мощна позиция.

Автор: Веселин Стоянов, създател и шеф на Transpress. Текстът е от бр. 12/20 на сп. " Мениджър "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР