От неделя започва разширението на бул. Тодор Каблешков в София,

...
От неделя започва разширението на бул. Тодор Каблешков в София,
Коментари Харесай

Започва разширението на бул. “Тодор Каблешков“, първи етап готов до август

От неделя стартира разширението на бул. " Тодор Каблешков " в София, като първият сектор - до Боянския водопад, се чака да бъде подготвен при започване на август. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова пред публицисти през днешния ден.

Амбицията за създаване на разширението беше декларирана още през 2007 година, когато стартира отчуждаване на парцелите. За реализатор е определена компания " Трейс ".

Идеята бе булевардът да бъде издигнат дружно с трамвайно трасе сред бул. " България " и бул. " Черни връх ". Заради митинги обаче общинското дружество " Софпроект " създаде мнение, в което се показва безапелационното предпочитание на жители, подкрепено от специалисти и неправителствени организации, трамвайното трасе да бъде издигнато дружно с пътните платна.

През 2019 година беше обявено, че ринговият трамвай ще бъде най-натовареният в града - с към 65 000 пасажера дневно.

Днес Фандъкова регистрира : " Това е един от най-важните планове, част от вътрешния градски кръг, защото с него и с останалите прави, които вършим от вътрешните кръгове, както и с разширението и довършването на Околовръстния път, работим за понижаване на трафика в града ".

Проектът е разграничен на седем стадия . Очаква се при започване на август да бъде подготвен първият сектор. Той се развива напълно в южната част и няма да засегне съществуващия сега бул.. Очаква се да има проблем единствено с паркирането.

Фандъкова добави, че са изхарчени 11 млн.лв. за отчуждителните процедури.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР