От най-голямата опозиционна сила - “Възраждане организират протест в четвъртък

...
От най-голямата опозиционна сила - “Възраждане организират протест в четвъртък
Коментари Харесай

Възраждане ще протестира пред КС заради отказ да се свика референдум за запазване на лева

От най-голямата опозиционна мощ - “Възраждане ” провеждат митинг в четвъртък пред постройката на Конституционния съд (КС), по отношение на грубото и непозволено тъпчене на Конституцията и подигравката с волята на над 604 000 редови български жители и данъкоплатци, които поставиха своите подписи, с цел да имат правото да бъдат питани, дали да се резервира българският лев като единна национална валута.

 

“Протестът ще бъде пред постройката на Конституционния съд, на следващия ден в 9 часа, съвещанието стартира час по-късно и на него чакаме да бъде погазено желанието на над 604 000 българи да се свика референдум за опазване на българския лев.

 

Подчертавам, че тук става въпрос за допитване, единствено и само за това, по кое време да бъде въведено еврото. На нас ни беше отказано, даже това обикновено право. Хората, които го направиха, погазвайки Конституцията, тук в Народното събрание от обединението ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи, в този момент ще го създадат и в Конституционния съд. Те си мислят, че по този метод ще ни спрат, освен няма да ни спрат, в противен случай - още повече ще ни стимулират - на следващия ден ще дойдат доста хора, които ще изразят своята позиция за това, че демокрацията в България би трябвало да бъде предпазена и непокътната непременно от нарушителите в тоги, тъй като в Конституционен съд към този момент има нарушители в тоги, които ще узаконят едно брутално безвластие ”, съобщи Костадин Костадинов.

  

Той добави, че с непрекъснатите си незаконни и противоконституционни дейности, от незаконната ръководеща сглобка се надяват, че ще потушат желанието за битка на стотици хиляди българи и ще заметат под килима настояването им да бъдат питани за ориста на тяхното бъдеще.

“Борбата занапред стартира, тъй като приготвяме с нашите сътрудници от другите европейски страни в фамилията на “Идентичност и народна власт ” една петиция, която ще бъде импортирана в ЕП и, която нашите евродепутати, които бъдат определени на идните евроизбори, ще имат уговорката да осъществят.

 

Темата за запазването на българската финансова самостоятелност, тематиката за демокрацията и тематиката за правото да бъдем питани ще бъде коментирана в Брюксел и ЕП.

 

Само ще ни активизират и ще ни дадат двигателна сила, идващите месеци да обиколим цяла България, да минем през всяко едно обитаемо място на България, да не остане град в България, в който да не приказваме с хората. Ще създадем хиляди срещи и събрания, във всяко едно обитаемо място, на които ще разбираем следното нещо - в случай че хората желаят беззаконието да продължава, могат да изберат ГЕРБ, ПП-ДБ или Движение за права и свободи. Ако желаят, обаче, да спрат това безвластие - изборът е един и той е “Възраждане ”.

 

Призоваваме всички свободни българи, които мислят като нас, на следващия ден да дойдат в 9 часа пред постройката на Конституционния съд ”, съобщи ръководителят на “Възраждане ”.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР