От националното Сдружение на общинските болници среща с представители и

...
От националното Сдружение на общинските болници среща с представители и
Коментари Харесай

Общинските болници очакват промяна в клиничните пътеки и стандартите, като и заплащане на надлимитните дейности

От националното Сдружение на общинските лечебни заведения среща с представители и на НЗОК поради трагичното положение на множеството общински лечебни заведения.  Депутатите от левицата пък желаеха петъчния парламентарен надзор да бъде на тематика: „ Стратегия за опазване и развиване на общинските лечебни заведения “. Общо 31 общински болнизи са в тежко финансово положение, демонстрират данните на сдружението. Десет от тях не могат да заплащат даже заплати на чиновниците си, а измежду най-закъсалите са тези в Петрич, Белоградчик, Тутракан, Омуртаг и Димитровград

Директорът на тутраканската болница доктор Недка Цветкова показа за предаването „ Преди всички “ по „ Хоризонт “, че медиците в заведението не считат да се предават и да разрешат тя да бъде закрита или преструктурирана в ДКЦ.

Тук е осъществен един план за 4,3 милиона лв.. Болницата е направена на модерно равнище! Работи се високотехнологична здравна активност! Имаме доста оперативна активност, доста раждания, доста признати пациенти в детско вътрешно поделение и, с помощта на дейната поддръжка на кмета лекар Димитър Стоянов, с помощта на дейната поддръжка на общинските съветници, ние търсим път по какъв начин да излезем от това положение.

От страната въпреки всичко чакаме това смяна в клиничните пътеки, смяна в стандартите и да се одобри термина „ надлимитни средства “ или да се отхвърли въобще и да стартират да ни заплащат това, което сме изработили. В момента водим каузи против НЗОК за неизплатени надлимитни средства. Общата суме а за към 168 000 лв.. За 48 000 към този момент Касата е наказана на равнище Окръжен съд. Отиваме на Апелативен съд… Надявам се да бъде резултатът в наша изгода. Очакванията ни са да получим в околните месеци тези средства, с цел да можем да разплатим част от заплатите, които сме удържали - към 10%. През месец-два стопираме заплатите.

Цветкова показа, че отговорностите на болничното заведение в размер на 350 000 лв. се дължат в огромна степен на лихвите. Общинските лечебни заведения всеобщо натрупат задължения след  2007 година, когато са били орязани клиничните пътеки, изясни тя. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР