От Националния осигуриелен институт обявиха, че от 1 януари всички

...
От Националния осигуриелен институт обявиха, че от 1 януари всички
Коментари Харесай

От 1 януари всеки може да види пенсията си в интернет

От Националния осигуриелен институт оповестиха, че от 1 януари всички пенсионери, които имат личен идентификационен код (ПИК) на Национален осигурителен институт, могат да създадат информация, обвързвана със своите пенсии, на интернет страницата на института.

Информацията бе обявена пред БНР по отношение на рекомендацията, която омбудсманът Диана Ковачева изпрати до шефа на Национален осигурителен институт - Ивайло Иванов. 

В нея Ковачева упорства пенсионерите да получат служебно разпорежданията, в които са посочени преизчислените им пенсии.

От Националния застрахователен институт споделиха още, че за преизчисляването на всяка пенсия ще бъде издадено предписание, което ще се връчва на всеки при поискване.

В взаимозависимост от желанието на пенсионера, връчването може да се извърши и на място в приемната на съответното териториално отделение на Национален осигурителен институт посредством лицензиран пощенски оператор, с предложено писмо с противоположна квитанция или посредством системата за несъмнено електронно връчване на Държавната организация " Електронно ръководство ".

Преизчислените размери на пенсиите си хората ще стартират да получават с постоянното месечно заплащане за януари 2022 година, като към тях ще бъде изплатена и разликата сред старите и новите им размери за седемте дни от 25 до 31 декември 2021 година
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР