От Националния институт за икономически и социални изследвания (NIESR) заявиха,

...
От Националния институт за икономически и социални изследвания (NIESR) заявиха,
Коментари Харесай

Обвиняват втория човек в правителството на Борис Джонсън, че е пропилял милиарди

От Националния институт за стопански и обществени проучвания (NIESR) обявиха, че причина за загубите е неумението на канцлера да се застрахова против повишението на лихвите. От министерството на финансите отвърнаха, че за това се грижи Bank of England.

Financial Times обаче цитира специалист от NIESR, съгласно който дейностите на господин Сунак са оставили страната с " голяма сметка и тежко дълготрайно излагане на лихвен риск ".

От NIESR споделят, че предходната година, когато формалният лихвен % към момента е бил 0,1%, държавното управление е трябвало да застрахова разноските за обслужване на държавния дълг против риск от повишение на лихвените проценти. Сега мнението на специалистите е, че заплащанията по лихвите " са станали доста по-скъпи ", генерирайки за последната година загуби от към £ 11 милиарда.

Лейбъристкият министър на финансите в сянка Тюлип Сидик съобщи: „ Това са астрономически суми, които канцлерът пропилява, а сметката за тежкото му разсипничество ще заплащат работещите британци, до момента в който той усилва налозите им, в разгара...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР