От НАТО вече са готови за започване на процедура за

...
От НАТО вече са готови за започване на процедура за
Коментари Харесай

Цветанов: Македония в НАТО дава сигурност - без териториални претенции между съседи

" От НАТО към този момент са подготвени за започване на процедура за приемането на Македония. Това ни дава спомагателна сигурност и успокоение, че никой и по никакъв мотив няма да има териториални искания към съседите си ". Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в предаването „ Седмицата “ по Дарик радио.

„ Ако се връщаме непрекъснато в историята няма в никакъв случай да се получи европейската вероятност за Западните Балкани “, разяснява той. „ Македония и Гърция доближиха до консенсус, само че виждаме, че това основава в допълнение вътрешнополитическо опълчване, опция за отдалечаване на Македония и Западните Балкани от европейската вероятност “, изясни Цветан Цветанов. „ Това, което се постави като старания, би трябвало да бъде прието и да вървим напред. В противоположен случай нито Западните Балкани, нито района ни ще бъде сигурен и постоянен “, посочи той.

„ През последните няколко месеца дипломатическият контакт сред България и Македония е доста динамичен. На всякакво равнище, президентство, изпълнителна и законодателна власт България е комуникирала и подтикнала провеждането на срещи “, изясни ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ.

По мотив отхвърли на премиера Бойко Борисов да се срещне с македонския президент Георги Иванов Цветан Цветанов уточни: „ Поведението на премиера Борисов беше съотносимо с отрицателната реакция, която имаха европейските водачи. България е част от Европейски Съюз “. „ България не се намесва във вътрешните работи и отхвърли да направи срещата, тъй като е солидарна с политиките в Европейски Съюз “, съобщи той.

Попитан трябваше ли президентът Румен Радев да откаже срещата с македонския си сътрудник Цветанов уточни: „ Да не разясняваме президента Радев, апелирам ви. Той е направил протоколна среща, от която не излизат дейности, нито в едната, нито в другата посока. Така че срещата е без значение за процеса, който се води “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР