От НАСА потвърдиха, че двамата космонавти, които кацнаха аварийно след

...
От НАСА потвърдиха, че двамата космонавти, които кацнаха аварийно след
Коментари Харесай

НАСА: Екипажът на авариралата ракета „Съюз МС-10“ е кацнал в Казахстан, двамата космонавти са в добро състояние

От НАСА потвърдиха, че двамата космонавти, които кацнаха спешно след несполучлив опит за извеждане в космоса на ракетата Союз МС-10, са в положително положение. Американецът Ник Хейг и руснакът Алексей Овчинин излетяха с галактическия уред от Байконур.

Те трябваше да се скачат с Международната комическа станция след 6-часов полет, само че единият мотор се развалил минути след излитането. Причина за повредата на ракетата-носител Союз евентуално е неприятното закрепване на централния блок на ускорителя, оповестяват източници от съветския ракетно-космически бранш, предават информационните организации.

Во время запуска корабля #СоюзМС10 произошла нештатная обстановка. Сработала система аварийного избавения, корабль совершил посадку в Казахстане по трассе полета.

Экипаж корабля жив и вышел на связь! Спасатели уже выдвинулись на поиски и эвакуацию Алексея Овчинина и Ника Хейга. pic.twitter.com/9Yt2a4uDqf

— РОСКОСМОС (@roscosmos) 11 октомври 2018 година

„Възможно е поради неприятното закрепване при отделянето на блоковете от втората степен един от тях да е засегнал централния блок, което е провокирало аварията“, споделя един от източниците.

Аварията е станала на 119-тата секунда от полета, когато са се изключили моторите на втората степен. След това се е присъединил спешният маяк, корабът се е разделил на отсеци и се е отворил парашутът. Така екипажът е съумял да кацне спешно в Казахстан и е оживял. На борда на „Союз“ с изключение на двамата членове на екипажа, на мястото на третия космонавт, е имало резервоар с артикули. Алексей Овчинин и Ник Хейг трябваше да останат на МКС 187 денонощия.

От НАСА обявиха, че са били осведомени от съветската организация „ Роскосмос “, че е екипажът е направил спешно кацане в непосочен регион на Казахстан и са в положително положение. Разследващ и избавителен екип пътуват към мястото.

НАСА излъчва онлайн от контролната зала по какъв начин следи развиването на случая.

.@NASA astronaut Nick Hague and Russian cosmonaut Alexey Ovchinin are in good condition following today’s aborted launch. I’m grateful that everyone is safe. A thorough investigation into the cause of the incident will be conducted. Full statement below: pic.twitter.com/M76yisHaKF

— Jim Bridenstine (@JimBridenstine) 11 октомври 2018 година



U.S. astronaut Nick Hague and Russian cosmonaut Alexey Ovchinin are counting down to their 4:40am ET Thursday launch to the station. #AskNASAhttps://t.co/5RYgMXNJ50pic.twitter.com/tjiHgw0hbX

— Intl. Space Station (@Space_Station) 11 октомври 2018 година

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР