От "Народна партия свобода и достойнство" (НПСД) категорично отрекоха да

...
От "Народна партия свобода и достойнство" (НПСД) категорично отрекоха да
Коментари Харесай

НПСД категорично отричат да участват в коалицията Воля - Българските родолюбци

От "Народна партия независимост и достолепие " (НПСД) изрично отхвърлиха да вземат участие в обединението "Воля - Българските родолюбци ". От партията привеждат в тази връзка решение от 7 април на Централната изборна комисия (ЦИК).

"Твърденията на Орхан Исмаилов, че той и Тихомир Пейчев вземат участие в обединението като "квота на НПСД ", е следващото доказателство, че Орхан Исмаилов даже не си е направил труда да прочете Устава на НПСД, в който доста ясно се дефинират разпоредбите за присъединяване в избори, независимо или в коалиция, както и членовете от същия този Устав, които дефинират одобряването на "Правила за номинация на претенденти за присъединяване в избори ", акцентират от партията на Касим Дал.

В позицията се добавя, че с цел да се предлагат претенденти, има правила и НПСД се ръководи от Изпълнителен политически съвет и Национален координационен съвет.

Според НПСД Орхан Исмаилов и Тихомир Пейчев вземат участие в евролистата като претенденти на "Воля " на Веселин Марешки, в което "няма нищо неприятно, в противен случай, това, че "коалиционните сътрудници " от "Воля - Българските родолюбци " са видели, че няма правно съображение за присъединяване на Политическа партия "НПСД " в обединението им, демонстрира добра правна просвета ".

Уточнява се, че Орхан Исмаилов е изключен от НПСД на 29 януари и е изцяло свободен да взе участие като претендент от всяка партия, която го одобри.

"Ние, членовете на ИПС на Народна партия независимост и достолепие, сме виновни пред нашите гласоподаватели и имайки поради, че става дума за Европейски избори в никакъв случай не бихме си разрешили да влизаме в национал-популистки обединения на локално равнище, още по-малко когато има и въпреки и минимална опция, това да донесе като директен резултат изпращане на евродепутат при Марин льо Пен и европейските националисти! Да, същата Марин льо Пен, която съпостави миграцията на турци-мюсюлмани във Франция с немската окупация през Втората международна война ", разясняват от НПСД.

От партията предизвестяват, че НПСД не е записана за присъединяване в изборите и всеки опит за заблуждение на гласоподавателите им с "отваряне на офиси еднодневки, потребление на знаците и знамената на НПСД или разпределяне или търкаляне на аспиринчета " и други, ще докара до сезиране от страна на НПСД на ЦИК, прокуратурата и останалите способени органи.

"Отговорността за опит за заблуждение на нашите гласоподаватели ще носи освен нашия довчерашен съидейник Орхан Исмаилов, а и обединението, която го подслони в листата си ", предизвестяват от партията на Касим Дал.

"Интересен е въпросът защо замени Орхан Исмаилов мястото си в листата и дали цената не е била преднамереното лишаването на НПСД от опция да вземе присъединяване в идните избори? "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР