От НАП ще се свържат със 189 души, чиито пълен

...
От НАП ще се свържат със 189 души, чиито пълен
Коментари Харесай

НАП: Препоръчваме на 189 души да си сменят личните карти


От Национална агенция за приходите ще се свържат със 189 души, чиито цялостен размер от персонални данни е изминал при хакерската офанзива против институцията. Това оповестиха от приходната организация. Оттам допълват, че изтеклите данни съдържат три имена, ЕГН, адрес, номер, годност и издател на годна персонална карта на жителите. За тях съществува по-голям риск от евентуални злоупотреби и те ще бъдат персонално известени незабавно по телефон или имейл.

„ Няма нужда близо 4 милиона българи, чиито данни бяха незаконно огласени, да сменят персоналните си карти. Практически препоръки за тях ще бъдат оповестени в уеб страницата на Национална агенция за приходите до края на деня”, изясняват от приходната организация, представени от Нова ТВ.

От Национална агенция за приходите уведомяват, че приложението за инспекция за нелегално публикувани персонални данни ще работи с ЕГН, като ще изпраща резултатите от обработката на въведен от потребителя мобилен номер. Проверката ще е еднократна - единствено за един човек и ще дава отговор само дали има нелегално разкрита информация. Това е належащо, с цел да се подсигурява, че няма да се злоупотребява с непознати персонални данни, изясняват от Национална агенция за приходите.

В момента в организацията съпоставят нелегално публикуваната данъчно-осигурителна информация с тази в действителните си бази данни, с цел да се ревизира дали няма дописване или операция, оповестиха от приходното ведомство. След привършване на инспекциите, организацията ще може да даде на лицата и информация за съответния вид данни, които са били публикувани.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР