От надпреварата за Гран При на Австралия този уикенд членовете

...
От надпреварата за Гран При на Австралия този уикенд членовете
Коментари Харесай

ФИА забрани едно от най-популярните празненства във Формула 1

От конкуренцията за Гран При на Австралия този уикенд членовете на тимовете във Формула 1 няма да имат правото да се катерят по стената на боксовете в края на надпреварите, с цел да поздравяват своите водачи, които са постигнали.

С тази възбрана, която бива въведена от Международната автомобилна федерация (ФИА), на практика се поставя завършек на една от най-популярните форми на празнуване освен във Формула 1, само че и в моторните спортове като цяло.

Тази рестрикция идва след надпреварите в Саудитска Арабия и Бахрейн при започване на този сезон. В края на двете съревнования механици в тимовете на Ред Бул и Астън Мартин бяха видяни да се катерят до самия връх на защитната стена, което основава голям риск за тяхното здраве.

Всъщност тази възбрана не съставлява напълно ново предписание, а по-скоро увещание на тимовете за Приложени З, член 2.3.2 от интернационалния състезателен код на ФИА. То гласи, че „ личният състав на всеки тим има правото да бъде в алеята пред боксовете директно преди и след обслужването на даден автомобил, след което би трябвало неотложно да се върне в гаража си “.

В същия откъс се споделя, че е „ неразрешено членовете на тима да се катерят по стената на боксовете когато и да е. Всяко нарушаване на тази възбрана ще бъде докладвана на стюардите “.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР