От над 9 млн. лв. европейски средства, предвидени за ремонт

...
От над 9 млн. лв. европейски средства, предвидени за ремонт
Коментари Харесай

Пренасочват към 6 квартала парите за ремонт на Борисовата градина

От над 9 млн. лева европейски средства, планувани за ремонт на Борисовата градина, част ще бъдат вложени за ремонт и облагородяване на към 50 междублокови пространства в 6 столични региона. Кои тъкмо не стана ясно.

В тях се планува да бъдат построени неповторими междублокови пространства, със страхотни площадки, споделени и зелени пространства за всички живущи хора. Това съобщи заместник-кметът по екологичните въпроси в Столична община Десислава Билева пред градинката на хотел " Рила " - точно това е пространство ще бъде облагородено с тези средства.

Билева изясни, че година и половина не престават обжалванията на процедурата за ремонт на Борисовата граница от страна на две сдружения. Те апелират не избора на реализатор, а че планът за ремонт на парка не предстои на Оценка на въздействието върху околната среда. Всичко това слага под голям риск тези 9 млн. лева ., тъй като те би трябвало да бъдат изразходвани до края на 2023 година Столична община няма да разреши средствата да бъдат изгубени и решение е взето по неотложност.
 За жълтите павета с обич и политически искри, с опити и псувни
За жълтите павета с обич и политически искри, с опити и псувни

Министър Шишков и Йорданка Фандъкова направиха ревизия на ремонта на жълтите павета

Билева е удовлетворена, че Столична община работи извънредно добре с кметовете на обособените региони. Кметът на регион " Средец ", в чийто граници е и Борисовата градина, Трайчо Трайков прикани какъвто и да е изходът от правосъдните процедури, да бъдат заделени евросредства за общинското дружество " Паркови градини " , което стопанисва Борисовата градина, с цел да могат да бъдат осъществени някои извънредно наложителните поправки в парка.

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев съобщи, че се надява да не се прави политика със зелените площи на София .
 Премахват противозаконни постройки в Борисовата градина
Премахват противозаконни постройки в Борисовата градина

Първият обект, който е съборен, е ресторант

Облагородяването ще включва слагане на улично осветяване, скамейки, паркоместа пред жилищните блокове. Всичко това ще бъде построено след решение на Столичния общински съвет. От тези 50 междублокови пространства, в 26 от тях ще се изградят и детски площадки.

" Необходимо е да покажем, че сме положителни стопани на града, търсим поддръжка, уповавам се да получим такава и дано зелените пространства и планът за възобновяване на Борисовата градина да не пада в жертва на политически сметки в предизборната година ", прикани Георги Георгиев.

На въпрос на дали ще го забележим като претендент за кмет на София на идните локални избори и поради извънредно сериозната си интензивност напоследък, Георгиев отговори : " Интересно нещо е политиката - в случай че човек не работи е ленив и ненужен политик. Ако работи постоянно бива подозиран в някакви аспирации. " другояче откогато той е ръководител на СОС, " ние сме единствено в избори, задоволително претенденти за кмет на София има към този момент, виждаме и по какъв начин се изявяват " - на Георгиев му се ще да си вложат силата в нещо по-градивно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР