От над 7400 сондажа за вода у нас 40% са

...
От над 7400 сондажа за вода у нас 40% са
Коментари Харесай

Емил Димитров: Ако показните акции продължат, на шофьора и чистачката ли да съм министър?


От над 7400 сондажа за вода у нас 40% са без разрешителни, 60% пък нямат санитарно-охранителни зони. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

Ако спазим закона, ще спрем водата на половин България. Не е редно, тези хора имат време да се записват, уточни Димитров.

Той изясни, че на три пъти страната е удължавала регистрацията на тези сондажи, съобщи Димитров. По думите му след ареста на някогашния екоминистър Нено Димов администрацията е обезпокоена.

Изведената като плашило от мъже с пушки директорка на Басейнова директорка в Пловдив терористка ли е? Защо беше тази показност? Шефовете на ВиК не са нарушители. Изведнъж да ги изкарваме нарушители, не е редно, съобщи Емил Димитров. Никой няма интерес едно министерство да бъде изкарано отговорно за всички проблеми в страната през последните 40 години. В момента би трябвало да има самун и зрелища, ние сме комфортни за тази работа, съобщи министърът на околната среда и водите.

Той изясни, че през днешния ден ще организира изключителна среща с ръководителите на 16-те Регионални инспекции по околната среда и водите, 4-те Басейнови дирекции и 3-те национални парка, с цел да се опита да ги успокои във връзка създалото се напрежение в системата. Попитан допустимо ли е да подаде оставка, откакто бе определен за министър напълно скоро, Димитров съобщи: "Ако си отидат всички чиновници, аз на кого ще съм министър - на водача и на чистачката? Аз би трябвало да се опитам да овладея това напрежение ".

По думите му до месец жителите на Перник могат да чакат да имат вода в чешмите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР