От началото й, нашите институции, партии и политици волю-неволю трябва

...
От началото й, нашите институции, партии и политици волю-неволю трябва
Коментари Харесай

Евгени Кънев: Отношението към войната в Украйна по трагичен начин върши огромна услуга на България

От началото й, нашите институции, партии и политици щеш не щеш би трябвало да вземат отношение по съществени проблеми на нашата национална сигурност и по този начин да дефинират своето схващане за народен интерес.

Ето още една догадка.
Това, че Русия има големи активи в нашата политическа система надали е загадка за някого. Но остава някак неразбираемо по какъв начин и за какво партии с идентичен профил заемат разнообразни позиции.

Моето пояснение е, че Кремъл работи с две групи партии, въпреки проруско лоби да има на всички места. Мъчността в тяхната диференциация произтича от обстоятелството, че те не могат да бъдат еднопосочно оценени по оста дясно-ляво, тъй като във всяка една група има партия от целия набор.

Първата група, да я назовем “Варна”, е на директно послушание на Кремъл. Политическата дъга е показана от извънредно ляво до извънредно дясно по този начин: Атака - БСП- Воля - Възраждане.

Тази група е намерено срещу България да оказва помощ на Украйна и е за “неутралитет”. Българският народен интерес е България да си е уединен остров на “независимост”, сама да прави политика, сама да се отбранява - което импонира на доста хора, за които политиката е “там, ония в парламента”. На процедура, за тази група българският е съветския народен интерес.

Втората група, да я назовем “Бургас”, прокарва съветското въздействие през наши олигарси и Държавна сигурност кръгове, които с цел да печелят, обслужват кремълските политически, само че и бизнес ползи. Политическата дъга я виждам по този начин: Има Такъв Народ - Движение за права и свободи - ГЕРБ - НФСБ - Вътрешна македонска революционна организация. Тази група не е намерено против Украйна, даже имитира угриженост, а на хартия е про НАТО, тъй като би трябвало в Европа да бъдат възприемани като европейски партии и по този начин да лобират за съветски или проруски, най-често бизнес ползи у нас и в чужбина. Но в решителни мигове като този за оказване на военна помощ за Украйна се покриват, заемат неутрална позиция или имитират поддръжка.

Националният интерес в тази група е по-скоро, само че не наложително закичен с брошките Европейски Съюз и НАТО, само че есенцията е да са добре с всички на Запад, и на Изток, с цел да могат да вършат бизнес от политиката; това е нашата клептокрация.

На този основан извън декор на нашата политическа система е извънредно мъчно, даже невероятно да се води достоверна евроатлантическа политика.

Ф инансистът и лекар по стопанска система Евгени Кънев, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР