От началото на зимния сезон досега са извършени 2370 инспекции,

...
От началото на зимния сезон досега са извършени 2370 инспекции,
Коментари Харесай

Акция на данъчните в зимните курорти – масово се укрива оборот

От началото на зимния сезон до момента са осъществени 2370 инспекции, като при всяка десета е намерено нарушаване.

Най-много са свързани с разминаване сред откритите пари в каса и регистрираните обороти, както и с неиздаване на фискален бон и даже липса на касови апарати. Това излиза наяве от репортаж в „ Здравей, България “ по NOVA.

Проверки демонстрираха таксита с помпи

Национална агенция за приходите запечата бензиностанция с черна кутия

Най-много данъчни нарушавания в зимните ни курорти до момента са открити в Пампорово, а минимум - в Банско. Затворените обекти поради нередности са 123.

Данъчните нарушавания стартират още преди туристите да доближат до хотелите и пистите - в бусовете, които ги транспортират до курортите. В нито едно от тестваните маршрутни таксита няма фискално устройство, коментират от Национална агенция за приходите.

"Досега са установени над 100 нарушавания, като в над 70 от случаите ще се пристъпи към запечатване на комерсиалния обект ", съобщи Владимир Василев от Национална агенция за приходите.

Наяве хотелиерите в Банско желаят да излязат и жилищата, които постоянно не заплащат налози и осигуровки, а също така подбиват цените на законните хотелиери. Председателят на КЗП Димитър Маргаритов съобщи, че хотелите без звезди са некатегоризирани обекти, които не могат да се нарекат „ хотели”.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР