От началото на войната загубите на руските агресори са в

...
От началото на войната загубите на руските агресори са в
Коментари Харесай

От началото на войната срещу Украйна руските окупатори са загубили 10 000 души жива сила

От началото на войната загубите на съветските агресори са в границите на към 10 000 души. Това заяви Генерален щаб на въоръжените сили на Украйна.

Освен тези загуби в жива мощ, окупаторите са изгубили 269 танка, 945 бойни бронирани машини, 105 артилерийски системи, 50 ракетни системи за залпов огън (РСЗО), 19 средства на Противовъздушна отбрана, 39 самолета, 40 хеликоптера. Руските орки са изгубили и 409 единици автомобилна техника, 2 леки скоростни катера, 60 цистерни за ГСМ, 3 безпилатни летателни апарата (дронове).

Частите и подразделенията на нашествениците са деморализирани, бойци и офицери от окупационната съветска войска се предават в плен, бягат, като оставят на украинска земя въоръжение и друга техника.

Чрез дейни бойни дейности се нанасят загуби на съперника освен от въоръжените подразделения на украинската войска, само че и от опълчения, формирани от цивилен лица. Срещу окупаторите постоянно се възправят невъоръжени хора, който показват на съветските агресори своята позиция за отбрана на родината си, нанасяйки им психически провали.

RUSSIA! Why are you allowing your sons to be slaughtered in? If you believe Putin`s lies, then you`re aiding the slaughter.
— Glasnost Gone (@GlasnostGone)

Министърът на защитата на Украйна Олексей Резников акцентира, че военните запаси на вражеските войски в Украйна привършват, след което ще настъпи логистичен колапс.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР