От началото на войната в Украйна, повече от 1 303

...
От началото на войната в Украйна, повече от 1 303
Коментари Харесай

Рязък скок на руски мигранти в ЕС след обявената мобилизация

От началото на войната в Украйна, повече от 1 303 000 съветски жители са влезнали в Европейския съюз (ЕС) през неговите сухопътни граници. В същото време повече от 1 273 000 съветски жители са се върнали в Русия през сухопътните ѝ граници с Европейски Съюз. Това оповестяват от " Фронтекс ". 

в прилежащите ѝ държави-членки на Европейски Съюз се следи нарастване на прекосяването на границите. През миналата седмица в Европейски Съюз са влезнали близо 66 000 съветски жители, което е над 30% по отношение на миналата седмица. Повечето от тях са пристигнали във Финландия и Естония. През последните четири дни във Финландия са пристигнали 30 000 съветски жители.
 Рекордни опашки от руснаци и по границата с Финландия
Рекордни опашки от руснаци и по границата с Финландия

Въпреки че страната към този момент разгласи ограничавания за туристическите визи

Повечето от тях имат позволения за престояване или визи за държави-членки на Европейски Съюз или асоциирани към Шенген страни, а други имат двойно поданство. Държавите членки също оповестяват за влизания на украински жители, нуждаещи се от краткотрайна протекция, до момента в който бягат от източния окупиран район на Украйна през Русия.

Незаконното прекосяване на границата евентуално ще се усили  за евентуални наборници.

На 19 септември Полша, Литва, Латвия и Естония вкараха ограничавания за влизане на съветски жители , пътуващи само за туризъм или забавление. Подобни ограничавания се обмислят и във Финландия.
 Финландия желае от Европейска комисия да забрани и туристическите визи за руснаците
Финландия желае от Европейска комисия да забрани и туристическите визи за руснаците

Нови ограничения

В кратковременен проект е евентуално да забележим възходящ брой съветски жители, идващи на граничните контролно-пропускателни пунктове към Европейски Съюз заради несигурността, обвързвана с продължаващата готовност в Руската федерация.

В по-дългосрочен проект може да забележим нарастване на противозаконното прекосяване на външните граници на Европейски Съюз с Русия и Украйна, както и увеличение на противозаконния престой в Европейски Съюз от съветски жители , които към този момент се намират в държавите-членки, се споделя още в отчета.

Припомняме, че съседките на Русия към този момент оповестиха, че няма да одобряват дезертьори. Гражданите на Руската федерация, подлежащи на готовност, всред искащите да изоставен страната,

Освен в прилежащи страни, след оповестяването на мобилизацията внезапно скочиха ипетуващите еднопосочно със аероплан.  
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР