От началото на войната в Украйна броят на кибератаките към

...
От началото на войната в Украйна броят на кибератаките към
Коментари Харесай

От началото на войната в Украйна броят на кибератаките към България е нараснал 10 пъти


От началото на войната в Украйна броят на хакерските атаки към България е повишен 10 пъти, заяви през днешния ден националният представител Деница Симеонова ( " Продължаваме промяната " ) в чуване на представители на националните парламенти пред специфичната комисия на Европейския парламент за външната интервенция в демократичните процеси в Европейски Съюз, в това число с дезинформация.

С началото на войната хакерските атаки се усилиха доста и са ориентирани към национални и европейски институции, под ударите са всички страни от Европейски Съюз и НАТО, заключи Симеонова. България страда мощно от съветска операция, дезинформация и пропагандни акции, добави тя.

Директорът по връзките на Екологичен потенциал Жауме Дух заяви, че институцията планува доста увеличение на броя на чиновниците, работещи по киберсигурността, в навечерието на изборите за евродепутати през 2024 година. По неговите думи напъните за противопоставяне на външната интервенция се съгласуват на нивото на Европейски Съюз.

Дух уточни, че избирането на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския за президент на Съединени американски щати през 2016 година е подействало отрезвяващо във връзка с въпросите за външната интервенция в демократичните процеси. Той уточни като сходни образци референдума за напускането на Европейски Съюз от Англия и случая с " Кеймбридж аналитика ".

По неговите думи ден след нападението против уеб страницата на Екологичен потенциал през ноември, за часове е била свалена и страницата в интернет на белгийската работа за киберсигурност.

Според Дух огромните интернет платформи като " Google ", " Facebook " и до неотдавна " Туитър " имат към този момент по-добри от националните благоприятни условия за противопоставяне на хакерските атаки и разпространяването на дезинформация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР