От началото на войната в Украйна, България е блокирала около

...
От началото на войната в Украйна, България е блокирала около
Коментари Харесай

Блокирали сме 50 000 IP адреса и 500 домейна от Русия и Беларус

От началото на войната в Украйна, България е блокирала към 50 000 IP адреса и 500 домейна от Русия и Беларус, от които са направени опити за хакерски офанзиви. Това разгласи зам.-вътрешният министър Таня Райчева. Тя взе присъединяване в неофициално съвещание на Съвета „ Правосъдие и вътрешни работи”.

В съвещанието участваха министрите на вътрешните работи на страните членки на Европейски Съюз и на асоциираните страни - Швейцария, Норвегия, Лихтенщайн и Исландия, еврокомисарят по вътрешни работи Илва Йохансон, изпълнителните шефове на Фронтекс, Европол, eu-LISA и ЕСПОУ и представители на Генералния секретариат на Съвета (ГСС), оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Основната тематика беше „ Заплахи за вътрешната сигурност, произлизащи от съветската експанзия в Украйна “. В него взеха присъединяване и министрите на вътрешните работа на Украйна и Молдова.

В своето изявление зам.-министър Райчева поздрави Чешкото председателство с началото на мандата му и увери, че България ще бъде градивен сътрудник в реализиране на общите цели. Тя акцентира, че България е измежду страните членки, приели максимален брой бежанци от Украйна. Райчева изрази поддръжка към всички дейности на равнище Европейски Съюз, включително и европейските организации със своите аналитични артикули и действен потенциал, за усилване на оперативното съдействие в поддръжка на Украйна и Молдова. Приветства предлагането Европол да изготви единна оценка на опасността, ограниченията за възстановяване на идентификацията на огнестрелни оръжия и осъществяването на систематични инспекции в Шенгенската осведомителна система, както и новата оперативна активност в границите на EMPACT с приоритет за синтетичните опиати. Зам.-министърът увери, че на национално равнище от близко се наблюдават рисковете от възможни опити за трафик на оръжие, като досега не са открили сходни случаи, оповестяват още от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Райчева удостовери готовността на страната ни за продан на информация, положителни практики и съдействие по съответни въпроси и като образец уточни осъществения пряк контакт сред ръководителите на профилираните звена за битка с киберпрестъпността на България и Украйна. На национално равнище се работи интензивно за противопоставяне на дезинформацията и подправените вести, изясни зам.-министър Райчева.

По думите й един от основните цели сега е интеграцията на украинските жители в Европейски Съюз. Трайно предизвикателство пред страната ни съставлява приема на тези лица, включването им в пазара на труда, само че и грижата за тези, които не престават да се нуждаят от поддръжка. Заместник-министърът удостовери готовността на страната ни да продължи интензивно присъединяване в общия европейски отговор на заканите за вътрешната сигурност, произлизащи от войната в Украйна. Отново изрази безапелационната позиция, че на страните членки на първа линия и на най-засегнатите страни следва да бъдат препоръчани бързи и практични решения, както и съответна забележителна финансова помощ в поддръжка на техните филантропични старания.

В сесията беше разисквано усилването на битката със половото принуждение над деца. " Подкрепяме задачите на към този момент оферти правилник и разчитаме той да обезпечи обединен метод в битката със половото принуждение над деца ", разяснява зам.-министър Райчева. Тя приветства упоритостта на Чешкото председателство да работи интензивно за усилване на битката против половото принуждение над деца поради непрекъснато възходящите закани от този тип.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР