От началото на учебната година училището търси математик. За сега

...
От началото на учебната година училището търси математик. За сега
Коментари Харесай

Глад за учители! Видинска гимназия не успява да намери математици и физици

От началото на образователната година учебното заведение търси математик. За в този момент намерихме краткотрайно решение. Търсихме човек, който да назначим за непрекъснато и да е в трудоспособна възраст, само че не успяхме. Няколко пъти свободното място беше оповестено, само че претенденти не се отзоваха. Назначихме една пенсионирана колежка, която е в пенсия от предходната година. Като учител беше доста дейна, учениците жънеха триумфи под нейно управление, само че за жалост тя си счупи ръката и е на дълготрайно лекуване. 

Това разяснява пред Нова нюз шефът на Природо-математическата гимназия във Видин Ивайло Милушев. 

Направихме промяна като разпределихме часовете на сътрудниците по математика и по информатика - просто нямаше различен вид. Натоварени са сътрудниците, за което доста скърбя, само че от есента ще търсим друго решение, уточни той.

Такива специалности - математика, информатика, като завършат студентите, се насочват към IT бранша, защото там заплатите са по-високи и никой не желае да работи като преподавател, без значение, че заплатите при нас се подвигнаха, уточни той.

С учителите по физика също е мъчно. Назначихме пенсиониран сътрудник, защото не намерихме подобаващ човек. Не би трябвало да се не помни, че нашите учители се занимават с децата и отвън часовете, защото учениците вземат участие в олимпиади, надпревари, изясни той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР