От началото на този месец досега цените на бензина от

...
От началото на този месец досега цените на бензина от
Коментари Харесай

Πoeвтинявaнe нa мacoвия бeнзин A95 и дизeлa y нac зa пocлeднитe тpи мeceцa. C ĸoлĸo пaднaxa цeнитe?

От началото на този месец до момента цените на бензина от най-масовия А95 поевтиняват с близо 10 стотинки за литър, а на дизела със 7 стотинки на литър. Това демонстрират данни на профилирания уебсайт, който следи цените на горивата fuelo.net.

Цената на бензина продължава единствено за последните три месеца е надолу с близо 6%. За този интервал цените на дизела са паднали с близо 5 на 100.

промени на цените:





В днешния ден междинната цена на бензин А95 в България е 2,67 лв. за литър, а за дизел е 2,72 лв. литъра.

По-сериозно повишаване имаше през месец септември, сочат цифрите на уеб страницата. Към края на месеца цените на бензина са били 2,87 лв. за литър, до момента в който тази на дизела са 2,89 лв. за литър междинна цена за страната.

Ако се върнем няколко месеца обратно през лятото, в действителност виждаме, че повишаването въобще не е било малко. В разгара на летните отпуски- края на юли и началото на август цените на А95 са били приблизително 2,64 лв. за литър и 2,54 лв. за литър дизел.

Поевтиняването не важи обаче за цените на пропан бутан, който е поскъпнал със 6 стотинки за последните три месеца или с 5%. Средната цена през днешния ден е 1,25 лв. за литър. Цените на горивото варират от 1,11 лв. за литър до 1,40 лв. за литър, като най-ниските цени са регистрирани в Благоевград.



При метана също има по-сериозно повишаване - от 6,2% през последните три месеца. В момента литър метан се търгува приблизително на цена от 2,39 лв. за литър, като тук-там се регистрират още по-високи цени от 3 лв.. Най-евтино може да се откри за 1,86 лв. литъра.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР