От началото на следващия месец стартира пробна програма за безвизово

...
От началото на следващия месец стартира пробна програма за безвизово
Коментари Харесай

Република Китай с нова програма визови облекчения

От началото на идващия месец започва пробна стратегия за безвизово влизане в Република Китай за притежателите на филипински паспорт за интервал до 14 дни.

Разработената в сходство с Новата политика (New Southbound Policy) на страната, ориентирана към задълбочаване на връзките на Тайван с десетте държави-членки на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия и шест страни от Южна Азия, Австралия и Нова Зеландия, програмата за безвизово влизане в Тайван има за цел да усили броя на посетителите от Филипините, както и да укрепи съдействието сред двете народи. Последната ще продължи до 31 юли 2018 година, а по-късно ще бъде прегледано възможното й продължение.

Гари Сонг-хуан Лин, представител на Икономическата и културна работа на Тайван във Филипините, съобщи, че Югоизточна Азия не е най-близкият комшия на Тайван, само че е значим сътрудник в границите на Новата политика. От тази гледна точна безвизовият режим се чака да спомогне за укрепването на икономическите връзки и да усили взаимоизгодния продан в области като просвета, обучение, вложения и технологии.

През последните години Република Китай вкара редица ограничения за облекчение на визовите условия за притежателите на паспорти от страните в Югоизточна Азия, а включително и включването на филипинските жители, които дават отговор на избрани условия, в eVisa през октомври 2016 година „ Правителството на Република Китай приканва филипинското държавно управление да предприеме нужните ограничения, с цел да даде безвизов режим за влизане в страната и на притежателите на тайвански паспорти “, обявиха от Министерство на външните работи.

Според статистиката на Националната организация за имиграцията, филипинските жители са направили над 161 000 визити до Тайван за интервала от януари до юли тази година, което е нарастване с 74% в съпоставяне със същия интервал през 2016 година

Понастоящем Република Китай дава безвизово влизане за интервал от 30 или 90 дни на жителите на 59 страни, до момента в който тайванските жители се употребяват с визови облекчения в над 160 страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР