От началото на следващата седмица се въвеждат промени в теоретичния

...
От началото на следващата седмица се въвеждат промени в теоретичния
Коментари Харесай

Какви ще са промените за кандидат-шофьорите от следващата седмица?

От началото на идната седмица се вкарват промени в теоретичния изпит за кандидат-водачите. Това разгласи транспортният министър Георги Гвоздейков.

Новото в теоретичната част на изпитите са интерактивни видеоклипове, които ще демонстрират действителни обстановки на пътя. На бъдещите водачи ще бъдат задавани въпроси, свързани с видеата. С тях ще се прави оценка умеенето на бъдещите водачи да плануват заплахите на пътя и бързата им преценка в съответни обстановки. Предвиждат се и промени в практическия формат на изпита. В момента се приготвя въвеждането на нова система, която електронно и на инцидентен принцип ще дефинира маршрута на всеки на практика изпит директно преди началото му, съобщи NOVA.

Според специалисти нововъведениятат имат огромен смисъл и ще улеснят процеса. А по този начин ще се понижи и субективният фактор. Kрасимир Георгиев, ръководител на Aсоциацията за подготовка на автомобилисти в България, счита, че ограничаването от 30 км/ч е популистка концепция. " Преди това би трябвало да се овладее безразборното паркиране, да се оправят неправилните знаци, а също и да се отстранен контейнерите от пътните платна. Само с ограничение на скоростта няма да се усъвършенства изцяло пътната конюнктура ", съобщи той.

От своя страна Aлекси Kесяков, някогашен началник на Пътна полиция, показа, че " Зона 30 " има в по-голямата част от Европа, а повода е, че 30 км/ч е граничната скорост, над която повредите по пешеходците внезапно нарастват. Пътната инфраструктура би трябвало да обича хората ", уточни той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР