От началото на следващата седмица (3 февруари, понеделник), педиатрията в

...
От началото на следващата седмица (3 февруари, понеделник), педиатрията в
Коментари Харесай

Педиатрията отново почва да приема спешни случаи

От началото на идната седмица (3 февруари, понеделник), педиатрията в София (СБАЛ " проф. доктор Иван Митев " ) стартира още веднъж да приема незабавни случаи.
Ремонтът на интензивното поделение там завърши и активността е възобновена. То разполага с 12 кревати - 6 интензивни и 6 пулмологични. Тази седмица обаче отделението ще работи единствено като пулмологично, прецизира в. " 24 часа ".
Спирането на отделението стана факт поради липса на лекари. Сега към този момент е обезпечен анестезиолог, а седмица след 3 февруари се чака да почне работа и втори подобен експерт.
Ремонтът на интензивното поделение продължи 3 седмици и бе изработен напълно с дарителски средства, материали и труд. С организацията и осъществяването му се заеха от гражданската самодейност " За положителното ", които през септември събраха средства и направиха ремонт и на нефрологичното поделение в болничното заведение. В дарителската сметка са събрани 22 000 лв.. Освен тях са дарени и климатици, инсталация и други уреди и материали, с които общия размер на даренията доближава към 50 000 лева, споделиха от самодейността.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР