От началото на сезона в българските първенства за сезона в

...
От началото на сезона в българските първенства за сезона в
Коментари Харесай

Само един подозрителен мач в нашето първенство този сезон

От началото на сезона в българските шампионати за сезона в Първа лига, Втора лига и Елитната юношеска група до 19 години едвам един мач е попаднал под съмнение, че е манипулиран в интерес на облага от залагания.

Това съобщи заместник-изпълнителният шеф на БФС Павел Колев на днешната конференция във връзка подписването на контракт с компанията Спортрадар. На въпрос кой е този мач, Колев отхвърли да отговори. В тематиката се включи Марио Костурков - офицер по сигурността на БФС. "Мачът е възложен на разнообразни органи, които могат да подхващат законни стъпки за налагане на санкции. Няма по какъв начин да ви кажа в този момент кой е мача. Но в случай че се стигне до процедура и санкции, ще го научите, сподели Костурков.

Той добави, че от 2014-а година, когато е поел поста все още тези случаи за сигнали от УЕФА и Спортрадар, касаещи българското състезание, последователно понижават. Тогава бяха в границите на 53 или пък 47 мача на сезон, а в този момент са много, много по-малко, добави някогашният топ-полицай.

"Имаме ясна наклонност към понижаване. От 2009 година насам Наказателният кодекс третира казуса. Имаме условни присъди, може би хората стартират да си дават сметка, че в случай че се занимават с такива феномени, негативите ще бъдат доста повече от възможните им облаги. Смятам, че в бъдеще закононарушенията против спорта ще бъдат наказвани доста по-строго. Александрос Геронтикос от Спортрадар съобщи, че тяхната платформа е хващала уредени мачове в баскетбола, хандбала и в крикета, а има случаи и в сумото./БТА

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР