От началото на септември жертвите на пътно-транспортни произшествия са намалели

...
От началото на септември жертвите на пътно-транспортни произшествия са намалели
Коментари Харесай

ИПБ: Акциите на МВР намаляват жертвите по пътищата, но засилват корупцията

От началото на септември жертвите на пътно-транспортни катастрофи са намалели с 25% по отношение на същия интервал на 2021 година Това демонстрира разбор на Института за пътна сигурност.

Отбелязва се, че главната причина за забележителното понижаване на пътнотранспортния травматизъм е нестабилната външна среда, в която действа транспортната система на България.

При разбор на данните от пътнотранспортни катастрофи се установи, че за къси интервали от годишния цикъл има внезапни амплитуди на повишаване и намаляване на броя починали в произшествия.

От юли доникъде на август тази година е открито внезапно повишаване на починалите от ПТП, което е достигнало до 50% по отношение на същия интервал на 2021 година
 Снимка 588735
Източник:

Като вторични аргументи за тази неустойчивост от ИПБ показват непостоянството в управлението и регулирането на придвижването по пътищата; измененията в климата; измененията в натовареността на придвижването по пътищата; измененията в политическата среда.

От Института означават, че в интервала 15 август - 22 септември 2022 година Министерство на вътрешните работи е подхванало действителна смяна на методологията на надзор , като от неподвижен е минало към динамичен. Тази смяна обаче изисква спомагателен финансов и човешки запас, с който Министерство на вътрешните работи не разполага. Следователно се чака тази смяна да бъде краткотрайна.

ИПБ добавя, че Министерството на превоза и известията главно се занимава с доставките на газ, а транспортните политики към този миг не са приоритет.

Министерство на регионалното развитие също главно се занимавало със градежа на газовите връзки, както и с продължение на корупционните практики от предходното управление.
 ИПБ: В Министерство на вътрешните работи е кипял неправилен труд, и в акция и без акция жертвите са все същите
ИПБ: В Министерство на вътрешните работи е кипял неправилен труд, и в акция и без акция жертвите са все същите

От Института за пътна сигурност се съмняват, че институции ще стартират да се реформират сами

" Държавната организация по сигурност на придвижването по пътищата продължава да се държи като неправителствена организация, занимаваща се главно с пиар акции, семинари и образования. Управлението на риска от ПТП е оставено за други години " , показват още от Института.

Според ИПБ изводът от дейностите на служебното държавно управление са, че посредством Министерство на вътрешните работи за малко време са повлияли позитивно на пътнотранспортния травматизъм и по този метод са основали условия в другите две водещи министерства да се приложат корупционни практики.

По тази причина Институтът предизвестява служебния министър председател Гълъб Донев, че в случай че не стартира незабавни структурни и кадрови промени в Държавната организация по сигурност на придвижването по пътищата и не разпореди на министрите си да показват кратковременен проект за деяние, с които да се влияе стабилно върху пътнотранспортния травматизъм, още веднъж ще има повишаване на жертвите от ПТП.
 Безсрочна ударна акция против дрогирани водачи стартира Министерство на вътрешните работи
Безсрочна ударна акция против дрогирани водачи стартира Министерство на вътрешните работи

Рашков прикани жителите да спомагат на Министерство на вътрешните работи, като алармират за нарушавания на пътя
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР