От началото на седмицата, с различни аспекти в медиите в

...
От началото на седмицата, с различни аспекти в медиите в
Коментари Харесай

Българската научна експертиза в лъжата

От началото на седмицата, с разнообразни аспекти в медиите в България се появява една вест – за това какви са прогнозите на Организация на обединените нации по отношение на демографската картина в света и у нас.
На тези, които обичат да не бъдат единствено облъчвани и имат малко по-дълга памет от това дали през вчерашния ден бяха по огромна потребност или не, няма метод да не им е направило усещане какви са числата. Според водещия модел на Организация на обединените нации, след 20-тина години ще сме под 5,97 млн. души. А съгласно отчета на Българска академия на науките за това дали си заслужава да вършим АЕЦ „ Белене “, даже при най-песимистичния вид ще сме 6,8 млн. души! На всичкото от горната страна Българска академия на науките не смята най-песимистичния вид за най-вероятен – вижда като най-вероятен така наречен сдържан вид на развиване, при който сме 7,1 млн. души!
И по този начин – разлика от 900 000 до малко над 1,1 млн. души! А тази разлика е върху число от малко под 8 млн. души сега! Та кое е вярното – Организация на обединените нации ли схваща или Българска академия на науките?
Въпросът, несъмнено, е риторичен! На Организация на обединените нации никой не им платил проучването, с цел да строи нуклеарна централа! Но констатацията е доста горчива, защото от учените се чака да са моторът на обществото – поради познанието, което имат. Но когато лъсват такива обикновени несъгласия, доверието си отива...
В България от дълго време живеем в рецесия и това е рецесията, която срутва всичко – рецесия на доверие. Защото на черното се споделя бяло и противоположното. Както да вземем за пример в следващия случай, който не минава през най-големите (все още) осведомителни канали – че ръководителят на Спецпрокуратурата Иван Гешев е проверяван от към този момент втора институция. А е проверяван поради спекулация като тези, които той и подопечната му конструкция би трябвало да ревизират. И резултатът от инспекцията, не толкоз надълбоко в сърцето си, го знаем всички. Точно по тази причина прочувствените и логичен податки, че ни лъжат толкоз, че не можем да си представим даже, към този момент минават в цяла просвета!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР