От началото на седмицата хлябът се продава от 20 до

...
От началото на седмицата хлябът се продава от 20 до
Коментари Харесай

Хлябът поскъпна с 30%, същото чака и закуските

От началото на седмицата хлябът се продава от 20 до 30 стотинки повече според от типа му. Поскъпването с 30% е поради по-високата цена на хлебната пшеница. На стоковата борса цената на едро на зърното към този момент е съвсем 350 лева за кг, при приблизително 260 лева при започване на жътвената акция. Проверихме дали има нарастване и при тестените закуски.

Баничката за българина е като хот-дога за американеца - може да я яде когато и да е - и за закуска, и за вечеря, с боза или с айрян. До преди няколко месеца баничките всеобщо костваха по левче, след това станаха сред 1.10 и 1.30 и по този начин - до през днешния ден. Търговци обаче считат, че надали ще съумеят да задържат цената дълго такава. Малките пекарни зареждат малко количество суровина и са доста подвластни от съмненията в цените на едро.

" Последните две зареждания с брашно бяха на по-висока цена и не знаем дали ще успеем да задържим досегашните цени на закуските ". разясниха търговци, чиито павилиони са покрай образователни заведения и се допуска, че със старта на образователната година идната седмица ще имат огромен оборот.  

Сегашното повишаване на хлябните произведения надали ще е последно за годината, като се има поради. че евентуално следва нарастване на цените на природния газ и тока, разясняват икономисти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР