От началото на седмицата Германия вече не разглежда остров Майорка

...
От началото на седмицата Германия вече не разглежда остров Майорка
Коментари Харесай

Как изглежда една почивка в условията на пандемия? Репортаж от Майорка: |

От началото на седмицата Германия към този момент не преглежда остров Майорка като рисков регион. Първите туристи се завърнаха, само че маските, хигиеничните ограничения и вечерният час съпътстват тяхната отмора

На испанския остров Майорка последователно стартират да се връщат немските туристи. От началото на тази седмица той не е в листата с рисковите региони за Германия и към този момент приема посетители. Те обаче са длъжни на влизане да демонстрират отрицателен резултат от PCR-тест за ковид.

Майорка отваря за туристи, само че доста " внимателно и следено "

След отпадането на рестриктивните мерки за Майорка, туроператорите записаха взрив на резервациите за почивки. Но към момента островът не се е отворил изцяло а туристи: от към хиляда хотела на Майорка сега работят сред 50 и 60, само че за Великден броят им се чака да доближи 100. Както оповестява кореспондентът на ARD Щефан Шаф, " управляващите подхождат към отварянето доста внимателно и следено ".

Туристите въпреки всичко не могат да чакат естествена отмора - най-малко не такава, на каквато нормално са привикнали на Майорка. Те са длъжни да съблюдават строги хигиенични правила: в града би трябвало да носят защитни маски, които могат да смъкват единствено на плажа, а за вечерята би трябвало сами да се грижат - или да си купуват храна от магазина, или да резервират и вечеря с нощувките. Това се постанова, тъй като заведенията за хранене и кафенетата затварят в 17 часа, а от 22 часа до 7 сутринта никой не може да излиза на открито, поради наложения вечерен час.

Властите се пробват по всевъзможен начин да не позволен да се стига до частни празненства или подиуми на пиянстващи туристи. Те схващат, че в случай че след Великден броят на новите инфекции още веднъж тръгне да се повишава, това ще заплаши идния летен сезон.

Икономиката на острова е изцяло подвластна от туризма

Въпреки това отпускарското въодушевление не липсва, добавя кореспондентът. Хората се щастливи, че още веднъж могат да пътуват до обичания си ваканционен остров. С тях обаче е мъчно да се беседва: " Повечето не желаят да се демонстрират пред камерата, тъй като са наясно с дебата, който се води в Германия за това, че държанието на доста от туристите е безконтролно ".

Местните хора на острова не се нервират от обстоятелството, че испанците от континента не могат да пътуват до Майорка, за разлика от германците. За тях първите немски туристи са вяра за това, че туризмът още веднъж е вероятен и че заведенията за хранене, питейните заведения и най-малко една част от хотелите още веднъж работят.

За Майорка това е от витално значимо значение, тъй като ваканционният остров разчита напълно на туризма, на който пандемията нанесе тежък удар. Бедността и безработицата са нарастнали доста, и от тази позиция първите туристи от доста време насам са повече от добре пристигнали, се споделя още в репортажа на ARD.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР