От началото на руската инвазия в Украйна САЩ са предоставили

...
От началото на руската инвазия в Украйна САЩ са предоставили
Коментари Харесай

Очаква се САЩ да изпратят на Украйна нов пакет военна помощ на стойност от 2,6 млрд. долара

От началото на съветската инвазия в Украйна Съединени американски щати са дали на Киев военна помощ на стойност към 32 милиарда $
Нов пакет от американска военна помощ за Украйна на стойност от 2,6 милиарда $ се чака да бъде утвърден в понеделник, разкриха през вчерашния ден трима американски висши чиновници, представени от Ройтерс.

Те прецизираха, че пакетът може да включва радари за въздушно наблюдаване, противотанкови ракети и камиони за гориво. Списъкът може да съдържа също няколко типа муниции, в това число танкови, допълниха източниците, поискали да запазят анонимност, като означиха, че сумата и съответното съоръжение в пакета може да се трансформират.

Според тях се планува помощта да включва прецизни въздушни муниции, съоръжение за създаване на мостове, което Украйна ще може да употребява за офанзиви на съветски позиции, също така ремонтни машини за корекция на извадена от строя тежка техника като танкове, както и спомагателни снаряди за мобилни зенитно-ракетни комплекси NASAMS, каквито Съединени американски щати и съдружниците им доставиха на Киев.

Помощта включва оръжие за 2,1 милиарда $ – средства, предоставени от Инициативата за подкрепяне на сигурността на Украйна (USAI), която дава опция на държавното управление на президента Джо Байдън да купува оръжия
Всичко за Вашата сватба
от производители, вместо да черпи от оръжейните ресурси на Съединени американски щати.

Останалите 500 милиона $, с които ще се обезпечат муниции, с цел да се помогне на Киев да предприеме пролетна атака против съветските сили, се чака да дойдат от специфичен фонд, който разрешава на президента при изключителни условия да черпи от наличните ресурси на Съединени американски щати.

Вашингтон утвърди спомагателен пакет от военна помощ за Украйна на стойност 350 милиона $, разгласи на 20 март държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

Предишният пакет от военна помощ на Съединени американски щати на стойност 400 милиона $ беше разгласен на 3 март.

От началото на съветската инвазия в Украйна Съединени американски щати са дали на Киев военна помощ на стойност към 32 милиарда $.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg