От началото на предизборната кампания - до 16.00 часа днес,

...
От началото на предизборната кампания - до 16.00 часа днес,
Коментари Харесай

От 11 юни до днес са образувани 919 преписки и 76 досъдебни производства

От началото на предизборната акция - до 16.00 часа през днешния ден, на територията на цялата страна са формирани общо 919 преписки и 76 досъдебни производства. Това оповестява дежурното звено към Върховна касационна прокуратура, което обобщава постъпващата от прокуратурите в цялата страна информация за осъществени закононарушения и нарушавания, свързани с провеждането на предварителни избори за 46-то Народно заседание.

Преписките и досъдебните производства съдържат данни и доказателства за предложение на имотни облаги, за гласоподаване за избран претендент, политическа партия или коалиция и други Преписките и досъдебните производства са формирани на база постъпили сигнали от жители, ДАНС и от органите на Министерство на вътрешните работи. За изясняване на фактическата конюнктура, съдържаща се в сигналите, както и за събирането на задоволително данни за сбъднат състав на закононарушение от общ темперамент, наблюдаващите прокурори са упълномощили на органите на Министерство на вътрешните работи осъществяването на инспекции.

По Апелативни региони досъдебните производства са разпределени, както следва: АП – София – 24; АП – Пловдив – 13; АП – Варна – 11; АП – Бургас – 24; АП – Велико Търново – 4. Привлечени в качеството на обвинени са 9 лица.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР