От началото на предизборната кампания до 14,00 часа на 07.06.2024

...
От началото на предизборната кампания до 14,00 часа на 07.06.2024
Коментари Харесай

От началото на предизборната кампания са образувани 295 преписки и 85 досъдебни производства във връзка с нарушения на политическите права на гражданите

От началото на предизборната акция до 14,00 часа на 07.06.2024 година са формирани 295 преписки и 85 досъдебни производства по отношение на нарушавания на политическите права на жителите, свързани с изборите за Европейски парламент и за 50-о Народно заседание, които ще се проведат на 09.06.2024 година
 
По апелативни региони досъдебните производства, свързани с вота за евродепутати и народни представители, са разпределени както следва: АП-София - 29, АП-Бургас - 26, АП-Пловдив - 3, АП-Варна - 20, АП-Велико Търново - 7.
 
Във Върховна прокуратура действа дежурно звено от прокурори и чиновници, което обобщава постъпващата от прокуратурите в цялата страна информация. Граждани и организации могат да подават сигнали на електронните адреси на съответните прокуратури в страната, които са оповестени и на интернет страницата на Прокуратура на Република България - https://prb.bg/bg/kontakti/ukazatel-na-prokuraturite.
 
Продължава да действа и Националното междуведомствено звено, което координира активността на Прокуратура на Република България, Министерство на вътрешните работи и ДАНС за обезпечаване на бърза и съответна реакция за противопоставяне на закононарушенията, свързани с изборния развой и законосъобразното осъществяване на изборите за Европейския парламент и за Народно заседание.
 
Националното междуведомствено звено обменя информация с ЦИК с регионалните звена в страната и ще прави резюме и разбор на получените данни.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР