От началото на пандемията са се увеличили измамите с криптовалута.

...
От началото на пандемията са се увеличили измамите с криптовалута.
Коментари Харесай

Бум на измамите с криптовалута. ГДБОП с важни съвети как да предпазим парите си

От началото на пандемията са се нараснали измамите с криптовалута. Огромна част на жертвите на сходни закононарушения са излъгани поради своята доверчивост и неинформираност. Това съобщи пред Българска национална телевизия комисар Владимир Димитров, шеф на отдел „ Киберпрестъпност “ в Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “.

"Индикатор за машинация е, в случай че препоръчаната договорка е прекомерно добра ", разкри специалистът от ГДБОП.

"Перфектният механизъм на измамниците е следният - те ще желаят, до момента в който давате. Така се желаят пари и такси от жертвите, с цел да си отключите някаква облага ", добави комисар Димитров.

"Българин е потърпевш с няколко милиона при опит да продаде криптовалута ", разкри комисарят от ГДБОП.

"Практическото следене на парите и измамниците е доста комплицирано. Успяваме да върнем огромна част от парите на излъганите, само че това е мъчно ", разяснява началникът на отдел „ Киберпрестъпност “.

"Може да се печели от криптовалута, не е нелегално в страната ни, само че трябват избрани познания ", сподели още той.

Киберпространството гъмжи от измамници, предизвести комисар Владимир Димитров.

"Новият тип машинация е при закупуване на артикули в платформи - измамниците оферират различен метод за заплащане на продуктите, линк със уебсайт, в който търговците дават своята банкова сметка, а след това парите им изчезват ", разкри специалистът от ГДБОП.

"Веднъж годишно да си сменяме паролите в интернет, постоянно да са дълги и неповторими - над 8 знака ", предложи комисар Димитров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР