от началото на пандемията от коронавирус у нас, а и

...
от началото на пандемията от коронавирус у нас, а и
Коментари Харесай

Анализ от Центъра за обществено здраве: На челно място сме по-смъртност, защото животът ни е болен

от началото на пандемията от ковид у нас, а и преди този момент, беше показано по самодейност на здравния министър доктор Стойчо Кацаров. В края на май той разпореди тази инспекция на Националния център по публично здраве и разбори.

От Центъра показаха, че страната ни е на едно от челните места в Европа и света по смъртност. Причината за това е комплекс от фактори.
 Здравният министър показва разбор на здравното обслужване от началото на пандемията Здравният министър показва разбор на здравното обслужване от началото на пандемията
Анализ на здравното обслужване от началото на пандемията от ковид у нас ще показа здравният министър доктор Стойчо Кацаров. В кр...

Първият от тях е факторът възраст.. Страната е водеща и по заболявания, свързани с кръвообръщение, регистрира доцент Хинков.

Още по-неблагоприятна е позицията на България във връзка с смъртността, която би могла да се предотврати след лекуване. Това е индикатор за качеството на здравната система.

Продължителността на живота е различен индикатор, тя леко се е повишила през годините, само че през 2020 година понижава 1,5 години междинната дълготрайност на живота. България е с 6 години по-малък индикатор в сравнение с Европейски Съюз и на последно място в Европейски Съюз по предстояща дълготрайност на живота за последните 7 години.

Това ще се окаже огромно предизвикателство за здравната система и демонстрира, че би трябвало да се образуват на политики ”, изясни той.

166 050 души общо са умряли от ковид. 78% от всички умряли са сред 60 и 89 години, това е и рисковата група.
 Доцент Мангъров: Не е редно частни лечебни заведения да вземат пари от Здравната каса (ВИДЕО) Доцент Мангъров: Не е редно частни лечебни заведения да вземат пари от Здравната каса (ВИДЕО)
Здравната система в България е генетически повредена. Нейният план е сгрешен в основата си. Първото нещо, което би трябвало да се промени,...

За това има три хипотези - първата е, че има неповторим фактор, втората е, че здравната система се е справила неприятно, което е най-вероятно. Третото пояснение е, че огромна група от хора не се е записала като инфектирана и са умряли в дома си.

Всеки трети приет в болница за интервала е бил инфектиран с COVID-19 . Най-много инфектирани и приети в болница са регистрирани в София, Бургас и Варна.

За интервала са намалели вторичните и профилактичните прегледи. Драстично са намалели и броят на пациенти, които се следят от диспансери.

Още:
 Д-р Дечо Дечев: Здравеопазването се ръководи от финансово-корпоративен кръг Д-р Дечо Дечев: Здравеопазването се ръководи от финансово-корпоративен кръг
Попаднахме на управленци, които не са готови за подобен тип проблем. Здравеопазването се ръководи от финансово-корпоративен кръг. Пр...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР