От началото на пандемията Чехия се сдоби с четвърти министър

...
От началото на пандемията Чехия се сдоби с четвърти министър
Коментари Харесай

Четвърти здравен министър от началото на пандемията в Чехия

От началото на пандемията Чехия се снабди с четвърти министър на опазването на здравето, откакто предшественикът му беше уволнен през днешния ден, макар намаляването на инфекциите.

Президентът Милош Земан назначи Петр Аренбергер – шеф на пражка болница, на мястото на Ян Блатни, който беше нападнат както от Земан, по този начин и от премиера Андрей Бабиш.

На церемонията в Прага Земан пожела на Аренбергер да си прави работата " в полза на чешката нация, нейното здраве и живот ".

Държавният глава допусна, че една от аргументите за уволнението на Блатни е нежеланието му да утвърди създадената в Русия ваксина " Спутник V ", в случай че не бъде позволена първо от Европейската организация по медикаментите.

Блатни, който е детски хематолог, стана министър през октомври, замествайки епидемиолога Роман Примула, който беше уволнен, откакто беше заловен да нарушава личните си ограничавания против Коронавирус в затворен ресторант в Прага .

Самият Примула беше назначен едвам месец по-рано, откакто предходният министър напусна поста по време на втората вълна от COVID-19.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР