От началото на пълномащабната инвазия Русия е повредила или унищожила

...
От началото на пълномащабната инвазия Русия е повредила или унищожила
Коментари Харесай

Русия е унищожила 203 украински медицински обекта и е повредила други 1537

От началото на пълномащабната инвазия Русия е развалила или унищожила 1740 медицински заведения в Украйна, съобщиха от украинското министерство на опазването на здравето, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки  Укринформ .

" По време на пълномащабната война в Украйна Русия е развалила или унищожила 1740 медицински заведения посредством непрекъснати обстрели и бомбардировки на гражданската инфраструктура. По-специално, 1537 от тях са били развалени, а 203 са били изцяло унищожени. Това са украински амбулатории, поликлиники, родилни домове и други ", се споделя в информацията на здравното ведомство.

Най-много са потърпевши медицинските заведения в Харковска, Донецка, Николаевска, Киевска, Черниговска, Днепропетровска, Херсонска и Запорожка област.  

Освен това Русия е развалила 139 коли за спешна помощ, унищожила е 256 коли за спешна помощ и е конфискувала 125 коли за спешна помощ.

По данни на министерството на опазването на здравето към началото на март 2024 година 509 медицински заведения са изцяло възобновени, а други 357 са отчасти възобновени или са в развой на възобновяване. 

Както бе обявено, ще бъде възобновена централната районна болница в Чернигов, която претърпя съществени вреди при съветски въздушен удар и бомбардировка при започване на 2022 година

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР